| ]

ad2

Τέλος στο μυστήριο, που κάλυπτε το μισθό του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη, ο οποίος αποτελούσε επτασφράγιστο μυστικό, έβαλε το Προεδρικό.
Έστειλε στη Βουλή, μετά από απαίτηση του βουλευτή των Οικολόγων, Γιώργου Περδίκη, το έγγραφο – συμφωνία, που υπέγραψε με τον τέως Πρόεδρο της δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Το «απόρρητο» συμβόλαιο αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι μηνιαίες αποδοχές του κ. Δημητριάδη ανέρχονται σε 9.500 ευρώ το μήνα, συν παχυλά αφορολόγητα επιδόματα και πλουσιοπάροχα ωφελήματα.


Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα κατά πόσο ο κ. Δημητριάδης μείωσε οικιοθελώς τις απολαβές και τα συνταξιοδοτικά του ωφελήματα, όπως έπραξαν, εξάλλου, οι Δικαστές και τα μέλη της ΕΔΥ.

Επιπλέον, τα έξοδα για την κάλυψη των μισθών της πολυάριθμης προσωπικής φρουράς του Διοικητή, δαπανώνται από την Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές χιλιάδες ευρώ το μήνα.

Συνεπώς, τα έξοδα αυτά περιλαμβάνονται στις απολαβές του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το προσωπικό της ασφάλειας του κ. Δημητριάδη εργοδοτείται βάση συμβολαίου ενώ οι απολαβές κάποιων εξ αυτών έχουν διψήφιο αριθμό.

Για μισθοδοσία από το παρελθόν, που θυμίζει περίοδο παχέων αγελάδων και συνιστά πρόκληση, έκανε λόγο ο βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης.

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας είναι κατά τα άλλα, επεσήμανε ο κ. Περδίκης, είναι αυτός που ελέγχει κατά πόσο εφαρμόζουμε το πρόγραμμα λιτότητας της τρόικας, όσον αφορά τον τραπεζικό τομέα.

sigmalive.com



Facebook
Twitter

..