| ]

ad2


Στη σύλληψη ενός 31χρονου και δύο ακόμα γυναικών που τον συνόδευαν – σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τη γυναίκα του και την κουνιάδα του – προχώρησε τις νυχτερινές ώρες της Δευτέρας η ασφάλεια της Πάτρας.
Ο δράστης συνελήφθη την ώρα που αφαιρούσε τα μεταλλικά στοιχεία και στην κατοχή του βρέθηκαν 83 κρίκοι τάφων και 13 ροδέλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr ο 31χρονος έχει ομολογήσει πως στα μέσα του περασμένου Μαΐου ενεργώντας πάλι από κοινού με τις δύο γυναίκες  αφαίρεσε μεγάλες ποσότητες κρίκων από τάφους. 
 defencenet.gr 

Ένα  "ιστορικό" προηγούμενο:

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί τη 10ετία του 1940, στην Κάρυστο Ευβοίας.
Είχαν παρατηρηθεί αλλεπάλληλες κλοπές μπρούτζινων χαλκάδων και διακοσμητικών αλυσίδων από τους τάφους του νεκροταφείου.

Ο Διοικητής του Σταθμού Χωροφυλακής Καρύστου, Ενωμοτάρχης Ιωάννης Γ. Νιώτης, μαζί με ένα Χωροφύλακα, έστησαν ενέδρα μέσα στο νεκροταφείο, αποφασισμένοι να διανυκτερεύουν εκεί μέχρι να συλλάβουν τους δράστες!
 Προς τούτο είχαν στρώσει μια κουβέρτα και ένα σεντόνι  στο  έδαφος και περίμεναν...

Πράγματι, μετά από τρεις "διανυκτερεύσεις", την τετάρτη νύχτα  γύρω στις 1,30΄ το πρωΐ, ακούστηκαν τρεις   υπόκωφοι γδούποι, που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά τρεις κλέφτες με τα εργαλεία τους , πριόνια κόφτες κ.λ.π, που πήδηξαν τη μάντρα του νεκροταφείου !

 Ο Χωροφύλακας έκανε να βγάλει το περίστροφό του, αλλά με ένα νόημα του διοικητή του, έμεινε ακίνητος.

Οι τρεις κλέφτες, πλησίασαν έναν κοντινό τάφο, έβγαλαν τα εργαλεία τους από τα σακούλια και ετοιμάστηκαν να αρχίσουν το...έργο τους!

Ξαφνικά, μέσα στην -κυριολεκτικά- νεκρική ησυχία της νύχτας, ακούστηκε στεντόρεια η φωνή του Ενωμοτάρχη - που τινάχθηκε όρθιος, ανεμίζοντας ταυτόχρονα το άσπρο σεντόνι : Εβγάτε πεθαμένοι, να φάτε τους ζωντανούς"!!!

Αυτό ήταν! Ούτε όπλα χρειάστηκαν ούτε τίποτα άλλο! Και οι τρεις κακοποιοί "πάγωσαν" στη θέση τους τρέμοντας από το φόβο και το δέσιμο  και η μεταφορά τους στο Σταθμό Χωροφυλακής ήταν  παιχνιδάκι!

Το πρόβλημα ήταν μετά...!
Από την τρομάρα τους δεν μπορούσαν να μιλήσουν για να συνταχθεί η απολογία τους για τη  δικογραφία, παρά τραύλιζαν και μόνο με τη βοήθεια ιατρού κατέστη δυνατή η λήψη της απολογίας τους!

Με τα χίλια ζόρια τελικά μεταφέρθηκαν μετά από 1-2 μέρες στον Εισαγγελέα Χαλκίδος για τα περαιτέρω...

Αυτή την ιστορία τη διηγήθηκε ο  ίδιος, τότε Ενωμοτάρχης  (Συνταγματάρχης Χωροφυλακής) στον γράφοντα συντάκτη της Efenpress και ο οποίος θεώρησε επίκαιρη την αναφορά της σήμερα.



Facebook
Twitter

..