| ]

ad2

ΠΕΡΣΙΝΑ ΞΥΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΑΛΛΑ...ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Δείτε σκηνές από την ταινία, το Γιάννη Τσιμιτσέλη σε ερωτικές περιπτύξεις με τον Αλέξη Γεωργούλη και τον Ακύλα Καραζύση, τα εξώφυλλα της ταινίας καθώς και το τρέιλερ.
«Αυτό πώς στο διάολο το ανακάλυψες;», είπε σαστισμένος έχοντας ένα παγωμένο χαμόγελο, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο δημοσιογράφο που τον ρώτησε για ταινία που πρωταγωνιστούσε στο παρελθόν και διανέμεται από gay εταιρία παραγωγής. Για να πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…


Ο ηθοποιός έδωσε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στο Nitro. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, και με αφορμή το ότι ο Γιάννης Τσιμιτσέλης είπε πως η ταινία «Οξυγόνο» τον βοήθησε να γίνει αναγνωρίσιμος, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε πώς αισθάνεται που η εν λόγο ταινία έχει προωθηθεί στις ΗΠΑ από gay εταιρία διανομής. «Αυτό πώς στο διάολο το ανακάλυψες;» ήταν η πρώτη απάντηση - αντίδραση του ηθοποιού στην ερώτηση. Μάλιστα, στην Αμερική η ταινία κυκλοφορεί με τίτλο «The Blackmail Boy» δηλαδή «Το αγόρι του εκβιασμού» και στο εξώφυλλο έχει τον Γιάννη Τσιμιτσέλη με τον ηθοποιό, Ακύλα Καραζήση σε ερωτική διάθεση. Κάτι το οποίο ομολογουμένως δεν είναι πολύ γνωστό στην Ελλάδα αφού εμείς ξέρουμε την ταινία των Ρέππα – Παπαθανασίου με τον τίτλο «Οξυγόνο».

Στη χώρα μας η περίληψη της ταινίας έχει ως εξής: «Κάπου στην Ελλάδα, σε μια επαρχιακή πόλη, ο αντιδήμαρχος πέφτει θύμα εκβιασμού. Η ιστορία ξεκινά από την απαλλοτρίωση ενός οικοπέδου, ένα γεγονός που θα προκαλέσει όλα τα επόμενα δραματικά γεγονότα. Ο γιος και ο γαμπρός της Μάγδας προσπαθούν να στήσουν κομπίνα για κερδίσουν περισσότερα από την απαλλοτρίωση του οικοπέδου της. Καθένας τους θα εκβιάσει με τον τρόπο του τον αντιδήμαρχο μπλέκοντας σε ένα φαύλο κύκλο εκβιασμών και ασφυκτικών πιέσεων φτάνοντας μέχρι το φονικό. Η φαινομενικά ήρεμη μικροαστική καθημερινότητα των ηρώων θα ανατραπεί, φέρνοντας στην επιφάνεια μίση και πάθη που μέχρι τώρα ήταν καλά κρυμμένα στην κοντινή λιμνοθάλασσα.»

Εν αντιθέση με το εξωτερικό όπου σην περίληψη αναφέρονται τα ακόλουθα: «Το «Blackmail boy» έχει να κάνει με ένα ερωτικό τρίγωνο. Ο Γιώργος είναι ένας γιατρός, ο οποίος κοιμάται με ένα νεότερο άντρα, το Χρήστο (έναν αλαζονικά όμορφο νέο τύπου Έλβις, ο ρόλος του Τσιμιτσέλη), ο οποίος έχει επίσης σχέση με μια μεγαλύτερη γυναίκα, την Τζια (Τζόυς Ευείδη). Τα πράγματα περιπλέκονται αφού ο Γιώργος έχει μια γλυκιά κι ανυποψίαστη γυναίκα (Μαρία Καβογιάννη). Ένας άλλος χαρακτήρας (Νένα Μεντή) ταλαιπωρείται με τη φροντίδα του παράλυτου συζύγου της ενώ παράλληλα έχει σχέση με το γαμπρό της. Η ταινία αυτή έχει περιγραφεί ως gay ταινία με ευαισθησίες από το «Desperate Housewives». Μπορεί κάποιες στιγμές να φαίνεται σαν να είναι πλάκα όλο αυτό, αλλά αυτό το φιλμ φαίνεται ότι είναι αποφασισμένο να σοκάρει».

Δυο λίγο διαφορετικές εκδοχές – λέτε να μπερδεύτηκαν στη μετάφραση (;) - για την ίδια ακριβώς κινηματογραφική ταινία.

Στο τέλος, βέβαια, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, όσον αφορά στην κατάληξη της ταινίας η οποία στην Ελλάδα προβλήθηκε το 2003 με ένα πολύ σημαντικό καστ ηθοποιών, όπως τη Νένα Μεντή, τον Αλέξη Γεωργούλη, την Μαρία Καβογιάννη και πολλούς άλλους καταξιωμένους ηθοποιούς, δήλωσε: «Κοίτα το να βρει μια ελληνική ταινία διανομή στις ΗΠΑ αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Τη συγκεκριμένη ταινία αποφάσισε ο αμερικανός διανομέας να της δώσει το συγκεκριμένο προφίλ και να την προμοτάρει με αυτό τον τρόπο. Δικαίωμά του αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είναι η ταινία και με το πώς τη δουλέψαμε εμείς στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, μόνο και μόνο που κάποιος ενδιαφέρθηκε για την ταινία σημαίνει ότι είδε κάτι καλό πάνω της. Από τη στιγμή που το Οξυγόνο είναι μια δουλειά που την έχω αγαπήσει όσο λίγες, δε με ενόχλησε το τι και το πώς της ξένης διανομής της, εφόσον εγώ ξέρω τι είδους ταινία πρόκειται και τη στηρίζω 100%».



Facebook
Twitter

..