| ]

ad2

Οι τελευταίες λέξεις που ειπώθηκαν από έναν εκ των πιλότων του αγνοούμενου Boeing των Malaysia Airlines προς τον πύργο ελέγχου ήταν «Καληνύχτα, 370», ανακοίνωσε...
η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας, αλλάζοντας την προηγούμενη απόδοση της τελευταίας επικοινωνίας που έλεγε κάτι το πιο καθημερινό «Εντάξει, καληνύχτα».

Η διόρθωση της επίσημης απόδοσης των τελευταίων λέξεων πραγματοποιήθηκε την ώρα που οι αρχές της Μαλαισίας αντιμετωπίζουν σφοδρή κριτική για το χειρισμό της εξαφάνισης του αεροσκάφους, ειδικά από τις οικογένειες των Κινέζων επιβατών της πτήσης MH370, οι οποίοι κατηγορούν τη Μαλαισία ότι έχει χειριστεί με λάθος τρόπο τις έρευνες κι αποκρύπτει πληροφορίες.

«Θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε ότι η τελευταία συζήτηση που έχει καταγραφεί μεταξύ του πύργου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και του πιλοτηρίου έγινε στις 0119 (ώρα Μαλαισίας) και είναι «Καληνύχτα 370» δήλωσε σήμερα σε μια ανακοίνωση το τμήμα πολιτικής αεροπορίας.

Ο πρεσβευτής της Μαλαισίας στην Κίνα είχε πει στις οικογένειες των Κινέζων επιβατών στο Πεκίνο στις 12 Μαρτίου, 4 ημέρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους, ότι οι τελευταίες λέξεις που ειπώθηκαν ήταν «Εντάξει, καληνύχτα».

«Καληνύχτα 370» θα αποτελούσε ένα πιο επίσημο, καθιερωμένο μήνυμα από το πιλοτήριο του Μπόινγκ 777, το οποίο είχε μόλις εγκαταλείψει τον εναέριο χώρο της Μαλαισίας ενώ κατευθυνόταν από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.

Λεπτά μετά οι επικοινωνίες διακόπηκαν και το αεροσκάφος έκανε αναστροφή, περνώντας πάνω από τη Μαλαισία και κατευθύνθηκε προς τον Ινδικό Ωκεανό. Τρεις εβδομάδες και πλέον αργότερα βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια διεθνής επιχείρηση έρευνας στον νότιο Ινδικό, δυτικά της Αυστραλίας, ωστόσο μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει συντρίμμια του αεροσκάφους.

Η ανακοίνωση από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας εκδόθηκε αφού ο υπουργός Μεταφορών Χισμαμουντίν Χουσεΐν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα για τις τελευταίες λέξεις που προήλθαν από το πιλοτήριο και απέρριψε το αίτημα να δημοσιοποιήσει την επίσημη απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι αρχές διεξάγουν «εγκληματολογικές έρευνες» για να καθορίσουν εάν οι τελευταίες λέξεις που προήλθαν από το πιλοτήριο ειπώθηκαν από τον κυβερνήτη ή τον συγκυβερνήτη. Προηγουμένως, η Malaysia Airlines είχε ανακοινώσει ότι πιστευόταν ότι τα τελευταία αυτά λόγια είχαν ειπωθεί από τον συγκυβερνήτη.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανέφερε ότι η ομάδα έρευνας έχει λάβει οδηγίες να δημοσιοποιήσει ολόκληρη την απομαγνητοφώνηση στην επόμενη ενημέρωση των συγγενών.
Πηγή: iefimerida.gr



Facebook
Twitter

..