| ]

ad2

Μέχρι τον Αύγουστο του 2015 αναμένεται να ολοκληρωθεί το τμήμα Ευαγγελισμός – Σκοτίνα του έργου ΠΑΘΕ Μαλιακός – Κλειδί, ένα έργο που θα μειώσει τη διάρκεια του ταξιδιού κατά τουλάχιστον μισή ώρα. Το νέο τμήμα του αυτοκινητόδρομου θα έχει μήκος 24 χλμ., εκ των οποίων τα 11 χλμ. θα είναι τρεις διπλές σήραγγες στα Τέμπη και τον Πλαταμώνα και τα υπόλοπα 13 χλμ. ανοιχτός αυτοκινητόδρομος.
Σύμφωνα με το voria.gr, το έργο κατασκευής του Μαλιακός-Κλειδί, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 δισ. ευρώ, είχε παγώσει για 2,5-3 χρόνια, λόγω της κρίσης και επανεκκινήθηκε, μαζί με τους άλλους τρεις αυτοκινητοδρόμους, στο τέλος του 2013.
Σήμερα η συνολική πορεία εκτέλεσης του έργου βρίσκεται στο 76%.
Οι πρώτες δύο σήραγγες (Τ1 και Τ2) έχουν ολοκληρωθεί στο 100% και μένει μόνο η εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ η τρίτη (Τ3) βρίσκεται στο 93% σε ό,τι αφορά την εκσκαφή της, καθώς απομένουν ακόμη περίπου 400 μέτρα, από τα 2,8 χιλιόμετρα.
Όπως αναφέρουν στελέχη της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, οι εργασίες εκσκαφής αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούνιο του 2014 και η σήραγγα θα είναι έτοιμη μέσα στον ερχόμενο Οκτώβριο.
Εκτός από τις τρεις σήραγγες, κατασκευάζονται συνολικά 14 χιλιόμετρα ανοιχτού δρόμου, η κατασκευή του οποίου βρίσκεται στο 45%, καθώς και 20 γέφυρες, από τις οποίες έχουν ήδη κατασκευαστεί οι 10. Ακόμη θα κατασκευαστούν περίπου 17 χλμ. δευτερευουσών οδών και οδών εξυπηρέτησης, που θα δοθούν στην κυκλοφορία μέσα στον Δεκέμβριο του 2015.



Facebook
Twitter

..