| ]

ad2

Σε κάθε περίπτωση ανάγκης, οι Έλληνες στάθηκαν στο ύψος τους και έτρεξαν δίπλα στο συνάνθρωπο που είχε ανάγκη.
Τις τελευταίες ημέρες, σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι κάτοικοι έχουν κινητοποιηθεί και συγκεντρώνουν προσφορές προς τη δοκιμαζόμενη Κεφαλονιά. Βάζοντας στην άκρη τις δυσκολίες που ο καθένας αντιμετωπίζει σήμερα, εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και μετά από πολύ καιρό στη σκιά της κρίσης, προστρέχουν να βρεθούν στο πλευρό των Κεφαλονιτών και ειδικά των Ληξουριωτών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μετά τα απανωτά χτυπήματα του Εγκέλαδου.

Από τις γειτονικές στην Παλική περιοχές της Κεφαλονιάς, όπου διατίθενται σπίτια για να φιλοξενήσουν τους αστέγους αλλά και συγκεντρώνονται τα απαραίτητα προς τους σεισμοπαθείς, η γειτονική Ιθάκη και η Ζάκυνθος έχουν ήδη ξεκινήσει τη συγκέντρωση βοήθειας, η οποία και θα αποσταλεί άμεσα στο νησί. Ομογενείς από κάθε μεριά της γης έχουν επίσης ανακοινώσει τη συμπαράστασή τους προσφέροντας διάφορα είδη προς ανακούφιση των κατοίκων, όπως επίσης και διάφορες μητροπόλεις της χώρας, πέρα από την βοήθεια της Αρχιεπισκοπής.

Επιχειρηματίες και απλοί άνθρωποι προχωρούν σε προσφορές ανακούφισης, προσφέροντας εμφιαλωμένα νερά, μερίδες φαγητού, ακόμα και καταλύματα προς τους σεισμοπαθείς αλλά και πετρέλαιο για να ζεσταθούν τα στάδια που φιλοξενούν τους ανήμπορους, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Μπορεί στην Κεφαλονιά να μην θρηνήσαμε ούτε ένα θύμα, καθώς σημειώθηκαν μόνο ελαφρείς τραυματισμοί, όμως οι ζημιές στο νησί είναι σημαντικές. Σύμφωνα με τα στοιχεία 600 είναι μέχρι στιγμής τα σπίτια υπό κατεδάφιση, αφήνοντας στο δρόμο περίπου 5.000 Κεφαλονίτες, ενώ η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται και οι ανάγκες μεγαλώνουν. Υπό την ανησυχία που προκαλούν οι συνεχιζόμενες σεισμικές δονήσεις μάλιστα, είναι ελάχιστοι, ειδικά στην Παλική, όσοι κοιμούνται στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, η περιφερειακή ενότητα Κεφαλονιάς σε συνεργασία με τον Δήμο έχει διανείμει μέχρι στιγμής 8000 μερίδες φαγητό και η διανομή συνεχίζεται με 3000 μερίδες περίπου ημερησίως.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο Αργοστόλι 300 κενές καμπίνες με δυνατότητα 700 κλινών στο επιβατηγό πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος και 250 κλίνες στο πλοίο Χίος του Πολεμικού Ναυτικού και με δυνατότητα σίτισης. Επίσης στο λιμάνι του Αργοστολίου υπάρχει ανάλογος αριθμός λεωφορείων για την μεταφορά των πολιτών που θα διαμείνουν στα πλοία, με συχνά δρομολόγια, από και προς το Ληξούρι όλες τις ώρες της ημέρας.

Έχουν συγκεντρωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή από προσφορές πολιτών:
180.000 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού
7.000 κουτιά γάλα εβαπορέ
1000 κιλά μακαρόνια
600 κιλά ρύζι και όσπρια
3000 λίτρα πετρελαίου Η εκκλησία έχει ήδη διαθέσει 4 παλέτες με τρόφιμα κυρίως μακαρόνια και ρύζι.



Facebook
Twitter

..