| ]

ad2

Μεγάλες αλλαγές φέρνει ο νέος μεταναστευτικός κώδικας τον οποίο παρουσίασε σήμερα, Δευτέρα, το υπουργείο Εσωτερικών. Στον νέο κώδικα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα σε όσους μετανάστες έχουν άδεια επί μακρόν διαμονής στη χώρα μας να τις...
μετατρέψουν σε πενταετείς άδειες επί μακρόν διαμονής στη Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν και σε άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε.

Παράλλήλα, με το νέο κώδικα, οι τύποι των αδειών μειώνονται απο τις 50 στις 19, και καταργούνται περίπου 20 δικαιολογητικά για τις ανανεώσεις των αδειών, μειώνοντας τη γραφειοκρατία.

Ακόμη, εισάγονται ειδικές ταχείες διαδικασίες εισόδου και διαμονής αλλοδαπών, για την προώθηση επενδυτικών και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων.

Επίσης, στις αρχές του 2014 θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν στις περιφέρειες οι υπηρεσίες μίας στάσης, οι οποίες θα αναλάβουν τη διεκπεραίωση των αδειών και θα στελεχωθούν με 440 άτομα που θα προέλθουν από τη δεξαμενή της κινητικότητας, και συγκεκριμένα από τις τάξεις των διαθέσιμων σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών.

imerisia.gr



Facebook
Twitter

..