| ]

ad2

Ηπιότερη ύφεση κοντά στο 4,2% έναντι 5% αρχικής πρόβλεψης και ανεργία στο 27,5% προβλέπει για φέτος το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών...
Ερευνών στην τελευταία του έκθεση για την ελληνική οικονομία.
Ειδικότερα, το ΙΟΒΕ εκτιμά ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το τρέχον έτος θα διαμορφωθεί λίγο πάνω από το 4%, στην περιοχή του 4,1- 4,2%.

Επίσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ, η ανακοπή της ανόδου της ανεργίας στο δεύτερο τρίμηνο και κατά πάσα πιθανότητα στους καλοκαιρινούς μήνες, έως και τον Σεπτέμβριο, οδηγεί το ΙΟΒΕ σε εκτίμηση για μέση ανεργία φέτος της τάξης του 27,5%, από 24,2% το 2012. Βελτιώνεται δηλαδή η προηγούμενη εκτίμηση για το επίπεδο της ανεργίας (28,3%).

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται πολύ κοντά σε σημείο σταθεροποίησης. Οι τιμές αποκλιμακώνονται, ενώ η επί εξαετία ύφεση φαίνεται ότι σταδιακά φτάνει στο τέλος της», αναφέρει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση του ΙΟΒΕ, η ελληνική οικονομία βρίσκεται πολύ κοντά σε σημείο σταθεροποίησης.

Την ίδια ώρα, βελτιωμένες είναι οι προβλέψεις και του ΚΕΠΕ για το 2013. Συγκεκριμένα «βλέπει» πλεόνασμα 0,9% του ΑΕΠ για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και ύφεση 3,5%, με εκτίμηση για μηδενισμό το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Παράλληλα, το ΚΕΠΕ κάνει λιγότερο δυσμενείς προβλέψεις για την ανεργία, εκτιμώντας ότι θα διαμορφωθεί στο 27,6% φέτος.

athina984.gr



Facebook
Twitter

..