| ]

ad2

Αυτήν την περίοδο πιο εύκολα συναντά κανείς έξω από τα υπουργεία μεγάλα φορτηγά, παρά αυτοκίνητα υπουργών ή γενικών γραμματέων.Η εξήγηση είναι απλή... Βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα-μαμούθ για τη...
μετακόμιση κρατικών υπηρεσιών σε δημόσια κτίρια, προκειμένου να μειωθεί δραστικά το κόστος των ενοικίων που δίνει το κράτος από την περίοδο των... παχιών αγελάδων.

Οφελος 7 εκατ. ευρώ
Πρωταθλητής στις... μετακομίσεις αναδεικνύεται το υπουργείο Απασχόλησης. Ο Γ. Βρούτσης κλείνει όλα τα γραφεία στο κτίριο του ΙΚΑ στην Πειραιώς και μεταφέρει τους υπαλλήλους και τις υπηρεσίες στη Σταδίου. Παράλληλα μέχρι το τέλος του έτους θα έχει μεταφέρει τις υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) από τον Νέο Κόσμο, όπου νοικιάζει ένα θηριώδες κτίριο (θηριώδες είναι και το... ενοίκιο), σε δύο μικρότερα ιδιοκτησίας ασφαλιστικών ταμείων, στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργού Απασχόλησης, το κράτος έχει ήδη γλιτώσει από τις μέχρι τώρα μετακομίσεις 7 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Οταν ανέλαβε ο Γ. Βρούτσης, το υπουργείο πλήρωνε 26 (!) εκατομμύρια τον χρόνο σε ενοίκια και τώρα πληρώνει 19.

Στην Κάνιγγος
Εν τω μεταξύ, η Γραμματεία Βιομηχανίας «έφυγε» το Σαββατοκύριακο από το μοντέρνο (και μάλλον ακριβό) κτίριο της Μεσογείων και μεταστεγάστηκε σε άλλο (ιδιοκτησίας του Δημοσίου αυτήν τη φορά) στην πλατεία Κάνιγγος, όπου βρίσκεται και η Γραμματεία Εμπορίου.

Έθνος



Facebook
Twitter

..