| ]

ad2

Ενας ζαχαροπλάστης από τον ομιλο Κωνσταντινίδη ο κύριος Νερολαδάκης υπευθυνος παραγωγης βραβευμένος σεφ γλυκων βγηκε στη Μενεγακη και εδωσε τη συνταγή.Την ειδαμε τη δοκιμασαμε και οριστε... Θα χρειαστειτε...

Για την κρεμα.

200γρ ζαχαρη
1 λιτρο γάλα
100γρ αλευρι για ολες τις χρήσεις
4 κροκους αυγων
10γρ αιγοπροβειο βουτηρο
250γρ κρεμα γαλακτος 35% χτυπημενη 
1 κουταλακι του γλυκου βανιλια

Για την σατιγυ

1λιτρο κρεμα γαλακτος 35%
200γρ ζαχαρη αχνη

Εκτελεση

Βαζουμε το γαλα να ζεσταθει και ανακατευουμε σε ενα σκευος αλευρι και ζαχαρη. Πριν βραζει βγαζουμε λιγο γαλα χλιαρο προς κρυο σε ενα σκευος και ριχνουμε τους κροκους μεσα. Ανακατευουμε και στη συνεχεια ριχνουμε το γαλα με το αυγο στο αλευρι με τη ζαχαρη και ανακατευουμε. Προσθετουμε και λιγο ακομα γαλα οχι καυτο μεχρι να μπορει να δουλευτει στο χερι το μειγμα.
Στη συνεχεια ριχνουμε ολο αυτο στο γαλα που εχει βρασει ανακατευοντας συνεχεια με αναδευτηρα για να μην κοψει το αυγο αλλα ουτε να κολησει η κρεμα. Η κρεμα σιγα σιγα θα πηξει (θελει κανα 3-4 λεπτα με ανακτεμα συνεχεια) αλλα δε στα στεκετε. Ριχνουμε και το βουτηρο και τη βανιλια και αφου ανακατεψουμε την αφηνουμε να κρυωσει και την βαζουμε στο ψυγειο κανα 3 ωρο.

Χτυπαμε τα 250γρ κρεμα γαλακτος να γινει σαντιγυ, και οταν βγαλουμε την κρεμα απο το ψυγειο την προσθετουμε και αυτη και ανακατευουμε το μειγμα.

Ανοιγουμε τα μπισκοτα για το μιλφειγ στη μεση. Στρωνουμε τα μπισκοτα και βαζουμε κρεμα. Στη συνεχεια καπακωνουμε και ειμαστε ετοιμοι για την σαντιγυ.

Χτυπαμε 1 λιτρο κρεμα γαλακτος με 200γρ αχνη να γινει η σαντιγυ και μολις ειναι ετοιμη την βαζουμε πανω απο τα μπισκοτα και καλυπτουμε το γλυκο.

Τελος προσθετουμε απο πανω τριμενα μπισκοτα και λιγο αχνη.

Πηγή Μιλφειγ Κωνσταντινίδης η γνησια συνταγη



Facebook
Twitter

..