| ]

ad2

Η εταιρεία Orange με βάση τη Γαλλία, έχει παραβιασθεί για δεύτερη φορά φέτος, από όπου επηρεάστηκαν πάνω από 1.3 εκατομμύρια πελάτες. Στα μέσα Απριλίου, οι hackers απέκτησαν πρόσβαση στην πλατφόρμα που χρησιμοποιείται...
από την Orange για να στείλουν e-mail και SMS στους συνδρομητές της, σύμφωνα με την έκθεση Connexion.
Η εταιρεία έστειλε ένα email στους πελάτες που επηρεάζονται, το οποίο περιέχει έναν σύνδεσμο με την επιλογή “κάντε κλικ για να σας καλέσουμε”. Οι χρήστες που κάνουν κλικ στο σύνδεσμο θα λάβουν κλήση από την Orange.
Τα προσωπικά δεδομένα που απέκτησαν πρόσβαση οι hackers περιλαμβάνoυν ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ημερομηνία γέννησης, καθώς και τα ονόματα των φορέων κινητού και διαδικτύου.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες πληρωμής ή αριθμοί πιστωτικών καρτών και οι κωδικοί πρόσβασης δεν έχουν εκτεθεί σε αυτή την παράβαση.
Ωστόσο, ο βασικός κίνδυνος στην περίπτωση αυτή είναι ότι τα δεδομένα που παραβιάστηκαν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κακόβουλα άτομα για να εξαπολύσουν επιθέσεις phishing. Τέτοιες επιθέσεις φαίνονται πως προέρχονται από νόμιμους οργανισμούς και εξαπατούν τους χρήστες ώστε να παρέχουν τους κωδικούς πρόσβασής τους και τα οικονομικά δεδομένα.
Πηγή: SecNews



Facebook
Twitter

..