| ]

ad2

Αποκαλύψεις για το αεροπορικό δυστύχημα με το Helios έγιναν στην εκπομπή «Απαγορευμένη Ζώνη» του Γιώργου Τράγκα. Ο Ακριβός Τσολάκης, ο άνθρωπος που ερεύνησε τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου της Κυπριακής εταιρείας, αναφέρθηκε σε πτυχές της υπόθεσης που παρέμεναν άγνωστες μέχρι σήμερα.
Ο ειδικός πραγματογνώμων αεροπορικών ατυχημάτων υπογράμμισε ότι αν το αεροσκάφος κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο των Σπάτων, οι πιλότοι των F16 είχαν λάβει εντολή κατάρριψής του. Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, είχε χαρακτηρίσει τα κρίσιμα εκείνα λεπτά ως τη χειρότερη στιγμή της ζωής του.

Ανέλυσε επίσης στα αίτια του δυστυχημάτος, ενώ εξομολογήθηκε ότι από τα 140 αεροπορικά δυστυχήματα που έχει ερευνήσει, αυτό του Ήλιος του έχει κόψει τον ύπνο.

Ο κ. Τσολάκης αναφέρθηκε και στο μυστήριο που καλύπτει το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών, εκφράζοντας την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ούτε ένα κομμάτι από το αεροπλάνο. «Όταν βγουν όλα στη φόρα, θα μείνουμε κατάπληκτοι» είπε με νόημα.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο διερευνητής αεροπορικών ατυχημάτων, Φαίδων Καραϊωσηφίδης, λέγοντας ότι υπάρχει κακοδιαχείριση των πληροφοριών από τις αρχές της Μαλαισίας, ενώ τόνισε ότι κατά τη γνώμη του δεν στέκει το σενάριο περί κατάρριψης από τους Αμερικανούς λόγω της παρουσίας της Κίνας στην περιοχή.

Τέλος, ο εκπαιδευτής μηχανικών αεροσκαφών, Πέτρος Αθανασιάδης, υπογράμμισε ότι το Boeing 777 είναι ασφαλές αεροπλάνο για υπερατλαντικές πτήσεις, εξηγώντας ότι αν σβήσει ο ένας κινητήρας έχει περιθώριο 180 λεπτών για να προσγειωθεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 Δείτε το βίντεο με όσα είπε ο Ακριβός Τσολάκης εδώ: Πηγή: crashonline.gr



Facebook
Twitter

..