| ]

ad2

Τροπολογία – προσθήκη για την αποκατάσταση των συντάξεων άγαμων θυγατέρων κατέθεσαν σε ν/σ του υπουργείου Οικονομικών βουλευτές του...
ΣΥΡΙΖΑ. Με την τροπολογία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί συγκεκριμένα την κατάργηση της υποπαράγραφου Β5 της παρ.Β του άρθρου 1 Ν. 4093/2012, βάσει της οποίας προβλέπεται η περικοπή ή αναστολή καταβολής των συντάξεων αγάμων θυγατέρων, με τη θέσπιση ανώτατου ορίου σύνταξης (720 ευρώ) καθώς και εισοδηματικών κριτηρίων (8640 ευρώ ετήσιο συνολικό εισόδημα).

Όπως εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο τρόπος ελέγχου των εισοδημάτων γίνεται με τρόπο τιμωρητικό, αφού λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2011, με αποτέλεσμα να προκύπτει μείωση έως και κατάργηση της σύνταξης λόγω εισοδημάτων που δεν υφίστανται πλέον και να καταδικάζονται εκατοντάδες συνταξιούχοι, μεγάλης ηλικίας, στην απορία».

«Οι ισόβιες συντάξεις που παίρνουν οι άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες, αδελφές και μητέρες αποθανόντων δημοσίων υπαλλήλων, είναι νόμιμες συντάξεις, ανταποδοτικού μάλιστα χαρακτήρα και όχι προνοιακού, δεδομένου ότι οι υπάλληλοι επιβαρύνονται με τις ανάλογες κρατήσεις για την στοιχειοθέτηση του δικαιώματος συνταξιοδότησης», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «η διάκριση εις βάρος μιας κατηγορίας συνταξιούχων με τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων, παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας των Ελλήνων πολιτών».



Facebook
Twitter

..