| ]

ad2

Απίστευτη σύγχυση με τον αριθμό των αγνοουμένων. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως πριν το πλοίο αρχίσει να βυθίζεται ακούστηκε ένας «ισχυρός ήχος πρόσκρουσης»
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 300 αγνοούνται από το ναυάγιο νοτιοκορεατικού επιβατικού πορθμείου που μετέφερε 477 ανθρώπους κοντά στη νότια ακτή της Νότιας Κορέας.

Αρχικά το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδιδε πως αγνοείται η τύχη άνω των 100 ανθρώπων ενώ ο υφυπουργός Ασφάλεις Λι Γκιόνγκ-Ογκ δήλωσε πως έχουν διασωθεί 368 άνθρωποι. Τελικά, οι αρχές της Ν. Κορέας ανακοίνωσαν πως έκαναν λάθος στο... μέτρημα!

Τρεις οι νεκροί και 300 οι αγνοούμενοι από τους 477 επιβαίνοντες

Την ίδια ώρα, η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη με σωστικές λέμβους και ελικόπτερα να προσπαθούν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να βγάλουν σώους όσους από τους επιβάτες βρίσκονται στο πλοίο ή στο νερό. Πάντως, είναι δύσκολο να δοθεί οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη πληροφορία για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες.

Οι νοτιοκορεατικές αρχές δε γνωρίζουν ακόμη τι προκάλεσε τη βύθιση του πλοίου, μιας και οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές και δεν προμήνυαν μια τέτοια τραγωδία.

Μαρτυρίες διασωθέντων

Ένας από τους μαθητές που κατάφεραν να διασωθούν, περιέγραψε στο CNN πώς κατάφερε να σωθεί: «Φόρεσα το σωσίβιό μου και πήδηξα στη θάλασσα. Έπρεπε να κολυμπήσω αρκετά μέχρι να φτάσω στη σωσίβια λέμβο. Το νερό ήταν κρύο αλλά ήθελα να ζήσω» είπε ο Lim Hyung Min. Ένας άλλος από τους επιβάτες του Sewol είπε πως παρά τις προσπάθειές του να βοηθήσει τους συνεπιβαίνοντές του δεν τα κατάφερε. «Μέχρι το τελευταίο λεπτό προσπαθούσα να βοηθήσω. Το νερό όμως ερχόταν τόσο γρήγορα που δεν τα κατάφερνα».

Αξιωματούχος του Λυκείου Ντανουόν στο Ανσάν, ένα προάστιο της Σεούλ, δήλωσε πως και οι 338 μαθητές και οι δάσκαλοί τους διασώθηκαν και είναι ασφαλείς, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται από την ακτοφυλακή ή από άλλους αξιωματούχους που συμμετέχουν στη διάσωση.

Οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους έκαναν εκδρομή στο Ζεζού, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Σήμα κινδύνου εστάλη από το πλοίο νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η νοτιοκορεατική ακτοφυλακή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης με συμμετοχή δεκάδων πλοίων και ελικοπτέρων.

Δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για το τι έκανε το πλοίο να πάρει κλίση και να γείρει, αν και ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε προς το τηλεοπτικό δίκτυο YTN πως πριν το Sewol αρχίσει να βυθίζεται ακούσθηκε ένας «ισχυρός ήχος πρόσκρουσης».

Η ακτοφυλακή ανακοίνωσε αργότερα πως ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός μέσα στο βυθιζόμενο οχηματαγωγό. Αξιωματούχος του νοσοκομείου Μόκπο Χανκούκ στην ηπειρωτική Νότια Κορέα δήλωσε πως άλλος ένας άνθρωπος απεβίωσε λίγο μετά τη μεταφορά του στη μονάδα εντατικής.



inner

inner

Πηγή: Protothema.gr
.



Facebook
Twitter

..