| ]

ad2

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης αυτό που όλοι απεύχονταν μεν, υποψιάζονταν δε:πραξικόπημα και έλεγχο της κυβέρνησης από τον στρατό.

Ο αρχηγός του στρατού σε τηλεοπτικό του μήνυμα ανέφερε πως ο στρατός θα...
επαναφέρει την τάξη και θα προχωρήσει σε πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται ως επακόλουθο της προ δύο ημερών επιβολής του στρατιωτικού νόμου, αλλά και της πολύμηνης αστάθειας στη χώρα, με μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 2013, όταν η τότε πρωθυπουργός Γινγκλούκ Σιναουάτρα διέλυσε την κάτω βουλή. Από τότε σημειώνονται πολυπληθείς συγκεντρώσεις, με το πλήθος πολλές φορές να αποκλείει κυβερνητικά κτήρια, ακόμη και το προεδρικό μέγαρο.

Ηγέτες διαφορετικών πολιτικών και κομματικών σχηματισμών συμμετέχουν σε συνομιλίες στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ. Ωστόσο, ο ανταποκριτής του BBC Τζόναθαν Χεντ ανέφερε πως οι στρατιωτικοί σφράγισαν το κτήριο όπου διεξάγονταν για δεύτερη ημέρα οι συνομιλίες. Υπάρχουν αναφορές πως οι ηγέτες κρατούνται μέσα στη στρατιωτική λέσχη, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δικαστήριο διέταξε την απομάκρυνση της Γινγκλούκ Σιναουάτρα από την πρωθυπουργία.

Η Ταϊλάνδη έχει μπει σε περιπέτειες, μετά την απομάκρυνση από την προεδρία του αδελφού της Γινγκλούκ, Τακσίν Σιναουάτρα, το 2006.



Facebook
Twitter

..