| ]

ad2

Δεν επιβεβαιώνουν κανένα σενάριο περί αεροπειρατείας. Αντιθέτως, κατασκευάζουν καινούρια.
Πού κρύβεται τελικά η αλήθεια; Και όμως.
Το θρίλερ με τις 239 αγνοούμενες ψυχές που επέβαιναν μέσα στο εξαφανισμένο αεροσκάφος δεν έχει τέλος.
Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας δεν υιοθετεί το σενάριο της αεροπειρατείας. Αντιθέτως οδηγεί τις έρευνες στα σύνορα μεταξύ της Κίνας και του Κιργιστάν.

Ο  πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Najib, τόνισε  ότι οι αρχές προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν το αεροπλάνο που αγνοείται για περισσότερο από μια εβδομάδα, σε δύο πιθανούς “διαδρόμους”. Σε  ένα βόρειο διάδρομο από τη βόρεια Ταϊλάνδη εώς τα σύνορα του Καζακστάν και του Τουρκμενιστάν, και ένα νότιο διάδρομο από την Ινδονησία εώς το νότιο Ινδικό Ωκεανό.

«Είναι σαφές ότι η αναζήτηση για την πτήση MH370 έχει εισέλθει σε μια νέα φάση», είπε. «Ελπίζουμε ότι αυτή η νέα πληροφορία μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση του αεροπλάνου».
Το Βιετνάμ μετά και από αυτή την ανακοίνωση δήλωσε ότι παραιτείται των ερευνών στις οποίες συμμετείχε με 10 αεροσκάφη και άλλα τόσα πλοία, εφόσον το αεροσκάφος κινήθηκε προς τον Ινδικό Ωκεανό.

Ο επικεφαλής του Λαϊκού Στρατού του Βιετνάμ δήλωσε πως θα βρίσκεται στη διάθεση της Μαλαισίας για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. 
Στο μεταξύ νωρίτερα,σύμφωνα με έναν ανώτατο αξιωματικό της αστυνομίας, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του 53χρονου κυβερνήτη Ζάχαρι Άχμαντ Σαχ αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Νατζίμπ Ραζάκ για να παρουσιάσει τα νεότερα στοιχεία των ερευνών.
Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες επιβεβαιώνεται ότι το αεροσκάφος που εντοπίστηκε από στρατιωτικό ραντάρ ήταν όντως η πτήση ΜΗ370 και ότι τα συστήματα επικοινωνιών του είχαν απενεργοποιηθεί λίγη ώρα προτού φτάσει στα ανατολικά παράλια της Μαλαισίας.

Από την άλλη, οι συγγενείς των θυμάτων δηλώνουν απελπισμένοι και ελπίζουν οι δικοί τους άνθρωποι να είναι ζωντανοί.



Facebook
Twitter

..