| ]

ad2

H αλλαγή στην πορεία που ακολουθούσε η πτήση του Boeing 777, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται για ενδέκατη συνεχόμενη ημέρα, ήταν προγραμματισμένη μέσω υπολογιστή, αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα «New York Times». Τα νέα δεδομένα ενισχύουν την άποψη ότι η αλλαγή πορείας έγινε εσκεμμένα και ότι καλώς έπραξαν οι αρχές που ...
έβαλαν στο επίκεντρο της έρευνάς τους τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη.
Το σχετικό δημοσίευμα επισημαίνει ακόμα πως, ενώ κάποιος θα μπορούσε να καθορίσει και χειροκίνητα την πορεία της πτήσης, ο άνθρωπος ο οποίος παρενέβη προτίμησε να πατήσει επτά με οκτώ πλήκτρα σε έναν υπολογιστή που βρίσκεται ανάμεσα στον πιλότο και τον συγκυβερνήτη.
Το σύστημα διαχείρισης της πτήσης κατευθύνει το αεροσκάφος από το ένα σημείο στο άλλο τηρώντας πάντα το σχέδιο πτήσης που έχει καταχωρηθεί πριν από την απογείωση.
Αυτό που παραμένει αδιευκρίνιστο, υποστηρίζει το δημοσίευμα, είναι αν η διαδρομή αυτή του Boeing προγραμματίστηκε ξανά για δεύτερη φορά πριν ή μετά την απογείωση.
Η πρώτη στροφή του Boeing προς τα δυτικά ενώ αυτό πετούσε προς το Πεκίνο, προγραμματίστηκε από κάποιον που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο πιλοτήριο κι έχει γνώσεις γύρω από τα συστήματα του αεροπλάνου, επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα.
Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι, ο πιλότος του αεροσκάφους ήταν όχι μόνο ένθερμος υποστηρικτής του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Μαλαισίας, Ανβάρ Ιμπραήμ αλλά και συγγενής του.
Όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Μαλαισίας, ο πιλότος του Boeing έχει συγγένεια με τον γαμπρό του.
Στο μεταξύ, οι μαλαισιανές αρχές εξετάζουν μεταξύ των σεναρίων και την πιθανότητα ο πιλότος ή ο συγκυβερνήτης να είχαν την πρόθεση να αυτοκτονήσουν ως αιτία της εξαφάνισης.
Από την πλευρά τους, οι Κινέζοι έσπευσαν να επισημάνουν ότι οι 154 από τους συνολικά 227 επιβάτες του Boeing οι οποίοι κατάγονται από την Κινα ή το Χονγκ Κονγκ, δεν εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης του αεροσκάφους.
protothema.gr



Facebook
Twitter

..