| ]

ad2

Η παρουσιάστρια αναγκάστηκε να λείψει από την εκπομπή λόγω της γρίπης Η1Ν1, την ίδια στιγμή που ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κρούει των κώδωνα...
του κινδύνου για την έξαρση της ασθένειας λόγω μη εμβολιασμού και καταγγέλει "παιχνίδια" στην υγεία! Το συγκεκριμένο κρούσμα αφορά τη γνωστή σε όλους μας ΤΖένη Μπαλατσινού, ενώ ο Πέτρος Κωστόπουλος στην έναρξη της εκπομπής είπε: «Δυστυχώς η Τζένη θα λείψει σήμερα.
Πονάνε τα κόκαλά της, έχει πυρετό και έπεσε θύμα της γρίπης Η1Ν1 μετά τις 2 τα ξημερώματα άρχισαν τα συμπτώματα».
Ενώ ζήτησε από τον Άρη Καβατζίκη να τον φιλοξενήσει σπίτι του να κοιμηθεί για δύο βράδια. Είναι τραγικό, ότι για ένα εμβόλιο των 6 ευρώ πεθαίνουν άνθρωποι!!!
Για το χαμηλό εμβολιαστικό status των Ελλήνων και των υπολοίπων κατοίκων της χώρας μας και την έκθεση του πληθυσμού απέναντι στο πανδημικό κύμα της γρίπης με 58 νεκρούς ως σήμερα, ευθύνεται η ανεπαρκής εθνική πολιτική ευαισθητοποίησης τους λαού μας σχετικά με τη σοβαρότητα της πρόληψης από την εποχιακή γρίπη.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, λόγω του υψηλού κοινωνικού συγχρωτισμού μεγάλων ομάδων πληθυσμού που ζουν σε τραγικές υγειονομικές συνθήκες, ο κίνδυνος εξάπλωσης της πανδημίας γρίπης πολλαπλασιάζεται.
Παράλληλα, η στρέβλωση των επιστημονικών δεδομένων από τους μη ειδικούς, τρομοκράτησε τα προηγούμενα χρόνια τον πληθυσμό μας, με επιστημονικά αβάσιμες ανησυχίες «πιθανών επιπλοκών» του εμβολίου και άφησε χιλιάδες πολίτες έκθετους στην πανδημία της γρίπης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη από αρχές Ιανουαρίου 2014, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου, στο οποίο ανέφερε τις μελέτες (surveillance studies) του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (European Centre for Disease Prevention and Control -ECDC), που προειδοποιούσαν για την επικείμενη και επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα.
Όμως ενέργειες της τελευταίας στιγμής δεν προστατεύουν ένα κράτος από φαινόμενα επιδημιών. Χρειάζεται Εθνική Πολιτική Πρόληψης σε βάθος χρόνου, με συνέχεια κι συνέπεια στο σχεδιασμό, τη δράση και την αποτελεσματικότητα, προκειμένου να πρυτανευθεί ο πληθυσμός μας από τέτοιες πανδημίες. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι ο αποτελεσματικότερος και ο οικονομικότερος τρόπος να κρατήσει το κράτος υγιείς τους πολίτες και να αοφύγει θανατηφόρες ασθένειες, είναι ο εμβολιασμός!!!
Όμως στο Νόμο 4238 για το ΠΕΔΥ που πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε στη Βουλή, ουδεμία μνεία και μέριμνα δεν υπάρχει για την πρόληψη!!!Ο ΙΣΑ παροτρύνει όλους τους γιατρούς μέλη του να βρίσκονται σε διαδικασία επαγρύπνησης και να καθοδηγούν τους ασθενείς τους για τα μέτρα προφύλαξης και την κατάλληλη αντιική θεραπεία, ώστε να περιορίσουν όσο μπορούν τη μετάδοση του ιού στην κοινότητα.
Πιστεύουμε ότι η προφύλαξη και η προστασία τόσο των ασθενών όσο και των υγιών πολιτών της χώρας μας πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο μέσα από μία Εθνική Στρατηγική Πρόληψης στοχευμένη και χωρίς αποκλίσεις.
markos.tvFacebook
Twitter

..