| ]

ad2

Νέες μειώσεις στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, οι οποίες μπορεί να φθάσουν ακόμη και τα 70 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα...
με ρεπορτάζ του mega, μειώσεις θα δουν 7 στους 10 δημοσίους υπαλλήλους από τον Μάρτιο, καθώς τίθενται σε εφαρμογή, οι νέες ενιαίες κρατήσεις για την επικουρική ασφάλιση στο σύνολο πλέον των αποδοχών τους.

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα οι κρατήσεις των δημοσίων υπαλλήλων για τις επικουρικές συντάξεις υπολογίζονταν στον βασικό τους μισθό με πλαφόν μάλιστα τα 1.666 ευρώ. Ωστόσο, από τον Μάρτιο οι κρατήσεις της τάξεως του 3% θα υπολογίζονται στο σύνολο των αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων, και μάλιστα, χωρίς το όριο που ίσχυε, ενώ οι επιπλέον κρατήσεις δεν είναι ξεκάθαρο αν θα συνεισφέρουν τελικά στο ποσό της σύνταξης που θα εισπράξουν.

Νέες μειώσεις και στις επικουρικές συντάξεις

Την ίδια ώρα, μειώσεις στο ποσό των επικουρικών συντάξεών τους θα δουν και εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, καθώς από τα μέσα του 2014, το ποσό της επικουρικής σύνταξης, που μέχρι σήμερα φορολογείτο αυτοτελώς, θα προστίθεται στην κύρια σύνταξη και θα υπόκειται στη γενική κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Ως εκ τούτου, οι απώλειες θα ξεκινούν από τα 17 ευρώ τον μήνα για συντάξεις έως 900 ευρώ και θα φθάνουν έως και τα 116 ευρώ, μηνιαίως, για συντάξεις άνω των 2.500 ευρώ.

Αντίστροφα, όμως, μετρά ο χρόνος και για τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, τόσο εκείνων που θα βγουν στη σύνταξη μέσα στο 2014, όσο και εκείνων που λαμβάνουν ήδη επικουρική.

Μεγαλύτερη μείωση αναμένεται να υποστούν οι ασφαλισμένοι των ειδικών Ταμείων, που θα συνταξιοδοτηθούν εντός του έτους.

Έως και 50% οι μειώσεις στις επικουρικές των Ειδικών Ταμείων

Ο νέος κανονισμός παροχών του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης αναμένεται να προβλέπει ποσοστό αναπλήρωσης, που δεν θα ξεπερνά το 20%, όταν σήμερα στα ειδικά Ταμεία φθάνει ακόμη και το 40%.

Επομένως, οι επικουρικές συντάξεις ενδέχεται να μειωθούν ακόμη και κατά το ήμισυ. Δηλαδή, επικουρικές συντάξεις, που σήμερα αγγίζουν τα 600 ευρώ, θα πέσουν στα 300! epoli.gr



Facebook
Twitter

..