| ]

ad2

Αυτή τη φωτογραφία (πάτα τη για μεγαλύτερο μέγεθος) την τράβηξε πριν από λίγες ώρες ο φωτογράφος Γιάννης Λάριος από μια ταράτσα πολυκατοικίας στην Πεντέλη. Απεικονίζει το λεκανοπέδιο της Αθήνας βουλιαγμένο σε μια θολή ομίχλη. Η οποία δεν είναι ομίχλη κανονική, από υδρατμούς: Είναι
νέφος από την καύση ξύλων σε χιλιάδες τζάκια και ξυλόσομπες των Αθηναίων που, μετά τη ραγδαία αύξηση της τιμής του, δεν μπόρεσαν να επιλέξουν το πετρέλαιο για να θερμάνουν τα σπίτια τους φέτος.

 Η φωτογραφία είναι αληθινή -δηλαδή, στην πραγματικότητα είναι συρραφή τριών φωτογραφιών, χωρίς όμως άλλη επεξεργασία.

Γράφει ο Γιάννης:

 Η φωτογραφία ελήφθη σήμερα 26.12.2012 στις 21:35. Για την ακρίβεια πρόκειται για τρεις φωτογραφίες που ελήφθησαν η μία δίπλα στην άλλη, με τρίποδο ώστε να δημιουργηθεί “πανοραμικό” κάδρο, και να κρατήσω χαμηλά ISO. Η λήψη έγινε με φωτογραφική μου μηχανή, μια Canon 7D, από ταράτσα πολυκατοικίας στην Πεντέλη. Δεν έχει υποστεί *καμία* απολύτως επεξεργασία, εκτός της σύνδεσης των τριών φωτογραφιών για να γίνει το ενιαίο πανοραμικό κάδρο της πόλης. Ούτε καν color correction ή white balance διόρθωση. Όπως βγήκε. Ένα κρίσιμο “συστατικό” είναι ότι για τη λήψη βοηθήθηκα από το φως του φεγγαριού (ανέμενα για λίγο ώστε να βγει εκτός νεφών) οπότε έδωσε καλύτερο φως και έκανα το κλικ.



Facebook
Twitter

..