| ]

ad2

Τουλάχιστον 36 χώρες θα πάρουν μέρος - Εκτός διαγωνισμού η Κύπρος - Ειδική αναφορά της EBU στη ΝΕΡΙΤ Είναι οριστικό, η Ελλάδα θα συμμετέχει και στο φετινό πανευρωπαϊκό...
μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η EBU, η ΝΕΡΙΤ είναι ο διάδοχος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και αναλαμβάνει την οργάνωση της ελληνικής συμμετοχής μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση γνωστοποιεί ότι θα λάβουν μέρος τουλάχιστον 36 χώρες, καθώς εντός του επόμενου δεκαημέρου που λήγει η προθεσμία για τις συμμετοχές, υπάρχει το ενδεχόμενο να προστεθεί και η Σλοβενία. Στη φετινή διοργάνωση δεν θα δούμε την Κύπρο που μένει εκτός για οικονομικούς λόγους, ενώ θα απουσιάσουν η Βουλγαρία και η Σερβία. Στο διαγωνισμό επιστρέφουν η Πολωνία και η Πορτογαλία καθώς ξεπέρασαν την οικονομική κρίση.

Οι 36 χώρες που θα διαγωνιστούν τον ερχόμενο Μάιο στην Κοπεγχάγη είναι: Αλβανία, Αρμενία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, ΠΓΔΜ, Μάλτα, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ουκρανία.

Από τις παραπάνω χώρες περνούν απευθείας στον τελικό της 10ης Μαΐου οι «Big 5»: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και η διοργανώτρια Δανία. Στους ημιτελικούς τις 6ης και 8ης Μαΐου θα πάρουν μέρος όλες οι υπόλοιπες χώρες, που θα διεκδικήσουν μία από τις είκοσι θέσεις του τελικού.
http://www.zappit.gr/default.php?pname=Article&cat_id=8&art_id=23135



Facebook
Twitter

..