| ]

ad2

Στα παλιά περιοδικά με τα σταυρόλεξα υπήρχε κι ένα τεστ παρατηρητικότητας που καλούσε τον αναγνώστη να βρει τις διαφορές ανάμεσα...
σε δυο φωτογραφίες που έμοιαζαν ίδιες. Κάπως έτσι φαίνεται πως έχουν και τα πράγματα με δυο φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με την αρχή του νέου έτους και μας πάνε 11 χρόνια πίσω όταν ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας (ο «καλός κύριος» που τους έδωσε όλους στη συνέχεια για τις μίζες ….) είχε γράψει ένα βιβλίο με τίτλο «Αμυντική οικονομία». Το ήξερε καλά το αντικείμενο, όπως αποδείχθηκε άλλωστε και από τον τραπεζικό λογαριασμό του.

Στην παρουσίαση του βιβλίου που έγινε το 2002 οι συμμετέχοντες στο πάνελ έχουν ενδιαφέρον. Διότι όπως δημοσίευσε η εφημερίδα «Δημοκρατία» οι ομιλητές που φωτογραφίζονται να μιλούν για το συγγραφικό πόνημα του κ. Κάντα ήταν οι κύριοι Σκανδαλίδης, Κωνσταντόπουλος αλλά και ο …. Γιάννης Στουρνάρας!

Τα ΝΕΑ από τη πλευρά τους, δημοσίευσαν άλλη φωτογραφία που είναι από την ίδια παρουσίαση αλλά σε αυτή εμφανίζονται μόνον ο Κάντας, ο Τσοχατζόπουλος (που δεν φαινόταν στην πρώτη) κι ανάμεσά τους ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Οι διαφορές στα δύο ενσταντανέ, «φωτογραφίζουν» κατά κάποιο τρόπο τις διαφορετικές στοχεύσεις που επεδίωξαν οι δυο δημοσιεύσεις.

Η μεν πρώτη έδειχνε πως ο Στουρνάρας ήταν πάντα μέρος της «παρέας», ενώ η δεύτερη έριχνε βέλη προς την αριστερά, υπονοώντας πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συγχρωτιζόταν με το «σύστημα Άκη».

Πληροφορίες μάλιστα λένε πως ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος «τα έχει πάρει άγρια» με τη δημοσίευση της φωτογραφίας των ΝΕΩΝ θεωρώντας ως υπεύθυνο για τη διαρροή της φωτογραφίας στην εφημερίδα τον επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου τύπου Γ. Μουρούτη και όπως μαθαίνουμε σκέφτεται να προχωρήσει ακόμη και σε νομικές ενέργειες.

Θεωρεί πως σκόπιμα εξαφάνισε Σκανδαλίδη και Στουρνάρα από τη φωτογραφία για να εκθέσει την αριστερά.

Ευτυχώς πάντως που υπάρχει και η πρώτη φωτογραφία (στην οποία όμως ο Τσοχατζόπουλος είναι τραβηγμένος προς τα πίσω και δεν φαίνεται) κι έτσι είδαμε το πάνελ στην πλήρη σύνθεσή του.

ΥΓ: Καταλάβατε τώρα τι φόρτο εργασίας έχει κάθε μέρα το πρωθυπουργικό γραφείο και με ποια μείζονα ζητήματα ασχολείται μέσα στην Ελλάδα της κρίσης;

rizopoulospost.com



Facebook
Twitter

..