| ]

ad2

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί στα τέλη Μαρτίου στην Ευρώπη για να μετάσχει σε δύο συνόδους κορυφής, μια για την πυρηνική ασφάλεια και μια με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, και για να συναντήσει τον Πάπα...
Φραγκίσκο, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο Ομπάμα θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για την πυρηνική ασφάλεια η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία στις 24 και στις 25 Μαρτίου και στην συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες στις 26 του ίδιου μήνα για να μετάσχει σε μια σύνοδο κορυφής μεταξύ των ΗΠΑ και των επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στις 27 Μαρτίου στην Ρώμη, όπου θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο, διευκρινίζει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.
Πιο συγκεκριμένα στην Ολλανδία ο Ομπάμα θα μετάσχει στην σύνοδο αυτή κορυφής για την ασφάλεια κατά την οποία "επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων από ολόκληρο τον κόσμο θα υπογραμμίσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην ασφάλεια των πυρηνικών υλικών και θα δεσμευτούν για νέα βήματα για να εμποδίσουν την πυρηνική τρομοκρατία". Ο Ομπάμα θα συναντήσει επίσης Ολλανδούς ηγέτες.
Στην βελγική πρωτεύουσα ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντήσει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Θα πρόκειται για "την πρώτη επίσκεψη" του Ομπάμα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, διευκρίνισε ο Λευκός Οίκος.
Ο Ομπάμα θα συναντήσει επίσης στο Βέλγιο τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν, όπως και εκπροσώπους της βελγικής κυβέρνησης.
Στο Βατικανό θα τον υποδεχθεί τέλος στις 27 Μαρτίου ο Πάπας Φραγκίσκος, μαζί με τον οποίο θα μιλήσει για την "κοινή τους δέσμευση στον αγώνα κατά της φτώχειας και της αύξησης των ανισοτήτων". Τα θέματα αυτά θα βρεθούν εξάλλου στο επίκεντρο της ομιλίας του για την Κατάσταση της Ένωσης στις 28 Ιανουαρίου ενώπιον του Κογκρέσου. Ο Ομπάμα θα συναντηθεί επίσης στη Ρώμη με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα.



Facebook
Twitter

..