| ]

ad2

Η ανεργία στο εξάγωνο άγγιξε το 10,8% το πρώτο τετράμηνο του 2013. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο από το 1998 σύμφωνα με...
τα στατιστικά στοιχεία. Η δε γαλλική οικονομία μπήκε σε ύφεση από τη στιγμή που είδε το ΑΕΠ της να πέφτει κατά 0,2% στο πρώτο τετράμηνο του 2013.

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θέλει να αυξήσει τις θέσεις εργασίας και να προχωρήσει την ανάπτυξη της χώρας ωστόσο οι προσπάθειές του υπονομεύονται από την κρίση που μαστίζει ολόκληρη την ευρωζώνη, όπως ανέφερε το BBC.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Στατιστικής, η οποία χρησιμοποιεί σχετικά διαφοροποιημένο τρόπο μέτρησης, η ανεργία στη Γαλλία έχει ήδη αγγίζει το 11%.

Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται να συναντηθεί αργότερα σήμερα. Αναμένεται πάντως να διατηρήσει το επιτόκιό της στο 0,5%. Επίσης υπάρχουν φήμες που θέλουν την τράπεζα να προτείνει τρόπους αναζωογόνησης του δανεισμού στην ευρωζώνη κυρίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δίνουν τα τρία τέταρτα των θέσεων εργασίας στην ευρωζώνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο νωρίτερα την εβδομάδα αυτή προειδοποίησε τη Γαλλία πως απαιτείται να υιοθετήσει άμεσα νέες οικονομικές μεταρρυθμίσεις αλλιώς θα μείνει πίσω συγκριτικά με τους Ευρωπαίους εταίρους της. Κάλεσε το Παρίσι να μειώσει το κόστος εργασίας και να σταματήσει την αύξηση της φορολογίας για να αυξήσει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητά της. Στην ετήσια αναφορά του το ΔΝΤ αναφέρει, σύμφωνα πάντα με το βρετανικό πρακτορείο, πως η οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα είναι της τάξης του 0,8% το 2014.

agelioforos.gr



Facebook
Twitter

..