| ]

ad2

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη βουλή. Όπως τόνισε, “«Κάποιοι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι διασύροντας έναν άνθρωπο...
που σε...
σημαντικό βαθμό συμβόλισε την προηγούμενη κυβέρνηση, θα μπορέσουν να ξεγελάσουν την κοινωνία, θα μπορέσουν να την κάνουν να ξεχάσει το γεγονός ότι εφαρμόζουν σε πιο σκληρή εκδοχή αυτά που μέχρι τις περυσινές εκλογές κατήγγειλαν, θα το βρουν μπροστά τους”.

O Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες του σχολιάζοντας την συζήτηση για επέκταση του κατηγορητηρίου σε βάρος του με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, σχετικά με την διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ. Όπως τόνισε “δείχνοντας” τον Ευάγγελο Βενιζέλο, “ Και μιας και συζητάμε το ενδεχόμενο αδίκημα της απιστίας λόγω μη χρήσης των στοιχείων, το ερώτημα είναι: άλλοι μετά από εμένα γιατί δεν τα αξιοποίησαν; Γιατί αποφάνθηκαν ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν «για φορολογική χρήση» τα στοιχεία; Γιατί έβαλαν τη λίστα στο συρτάρι τους; Από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η επιστολή των Γάλλων παρακολούθησα με κατάπληξη τις αντιδράσεις του κ. Διώτη και του κ. Βενιζέλου.

«Αν ήξερα το πώς ήρθε η επιστολή θα την χειριζόμουν διαφορετικά», λέει ο ένας. «Ουδέποτε ενημερώθηκε ο κ. Βενιζέλος…» ακούμε από το ΠΑΣΟΚ”. Σε έντονο ύφος μάλιστα αναρωτήθηκε, “ Σοβαρολογούμε; Τους εμπόδισε η έλλειψη του χαρτιού των Γάλλων για να αξιοποιήσουν τις πληροφορίες αυτές, την ώρα που το ΣΔΟΕ μπορεί και οφείλει να αξιοποιεί ακόμα και ανώνυμες πληροφορίες; Γιατί τα στοιχεία αυτά παραδόθηκαν από τον κ. Διώτη στο διάδοχό μου Υπουργό Οικονομικών και μετά καταχωνιάστηκαν σε ένα συρτάρι επί 16 ολόκληρους μήνες; Ποιον κοροϊδεύουμε εδώ πέρα; Και γιατί δεν σήκωσε το τηλέφωνο ο κ. Βενιζέλος;

Ή γιατί δεν με ρώτησε στο περιθώριο των αναρίθμητων συσκέψεων που βρεθήκαμε από κοινού «πού τα βρήκες αυτά τα στοιχεία που έδωσες στο Διώτη και δεν ξέρουμε τώρα τι να τα κάνουμε”; Ή αν δεν ήθελε να ρωτήσει εμένα γιατί δεν ρώτησε την κα. Λαγκάρντ με την οποία είχε τακτικές συναντήσεις στα Συμβούλια Υπουργών Οικονομικών εν πάση περιπτώσει;”. Τέλος ο πρώην υπουργός οικονομικών τόνισε με νόημα, “ Κάποιοι πιστεύουν ότι ο μόνος δρόμος για την προσωπική τους διάσωση είναι να συκοφαντήσουν και να καταστρέψουν τους προκατόχους τους στην κυβέρνηση και στο κόμμα. Μεγάλο λάθος. Κανείς δεν δικαιώθηκε απλώς «καίγοντας» τους άλλους. Αυτό είναι μικρότητα και αμοραλισμός, όχι ηγεσία . Ο κ. Βενιζέλος είχε το θράσος να με αναφέρει στην ίδια πρόταση, ταυτίζοντάς με, με τον κ. Τσοχατζόπουλο, ως «βάρος» που δεν μπορεί να κουβαλάει. Δεν ήμουν όμως εγώ αυτός που υπερασπίστηκε τον κ. Τσοχατζόπουλο στη Βουλή. Ο κ. Βενιζέλος ήταν”.



Facebook
Twitter

..