| ]

ad2

Αυξήσεις 182% πήραν οι υπάλληλοι του ΟΚΑΝΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής...
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Λέανδρος Ρακιντζής αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι στη διοίκηση της Μένης Μαλλιώρη στον ΟΚΑΝΑ έφθανε ένας υπάλληλος να παίρνει 2.500-3.000 ευρώ!

Αναλυτικά για την υπόθεση του ΟΚΑΝΑ είπε ο Λέανδρος Ρακιντζής: "Υπάρχουν τέσσερις εκθέσεις: διαχειριστική, οικονομική, φαρμάκων, λειτουργίας και περιφερειακή. Βρήκαμε αρκετές δυσλειτουργίες και οικονομική ζημία, έργα που δεν είχαν εκπληρωθεί, κονδύλια που πήγαιναν αλλού. Τα πορίσματα τα έστειλα στον εισαγγελέα και ζήτησα την ποινική δίωξη των προηγουμένων της κυρίας Μαλλιώρη διοικήσεων, διότι ήταν για τις διοικήσεις 2007-2009 και το πρώτο μισό του 2010. Ζήτησα, δηλαδή, να ασκηθεί δίωξη κατά των μελών της διοίκησης (του ΟΚΑΝΑ) και της ΔΕΠΑΝΟΜ. Έχω ζητήσει και έρευνα για τη διοίκηση της κυρίας Μαλλιώρη, πριν τις καταγγελίες του υπουργείου, να γίνει έλεγχος οικονομικός και το πόρισμα θα είναι έτοιμο πριν τα Χριστούγεννα. Διέταξα τον έλεγχο, διότι οι υπάλληλοι του ΟΚΑΝΑ πήραν αύξηση έως και 182% επί κυρίας Μαλλιώρη, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να συμμορφωθούν με βάση το ενιαίο μισθολόγιο. Έφτανε, ας πούμε, ένας απλός υπάλληλος να παίρνει 2.500-3.000 ευρώ. Και εγώ πάω έτσι... Υπήρχαν και κονδύλια άλλα, όπως λογαριασμοί τηλεφώνων, υπερωρίες που δεν μπορούν να ελεγχθούν εδώ και δύο χρόνια, αν πήγαν κάποιοι εκτός έδρας για μεταφορικά κτλ. Είναι πολύ μεγάλα τα κονδύλια και βάσει της έκθεσής μου, έγινε καταλογισμός από το ΓΛΚ και ζήτησε να επιστραφούν τα χρήματα επιπλέον του βασικού μισθού ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, αλλά πέρασε ένας νόμος πριν από τρεις-τέσσερις μήνες που τα νομιμοποίησε. Είπε «καλώς από εδώ και πέρα, αλλά να μην αναζητηθούν τα χρήματα αυτά». Με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να πληρώνονται, διότι τα νομιμοποίησε η κυβέρνηση μέχρι την έκθεσή μου και από τότε σταμάτησαν να πληρώνονται, διότι έτσι δόθηκε και η εντολή για έλεγχο".

news.gr



Facebook
Twitter

..