| ]

ad2

Ελπίδα για την πρόληψη του AIDS δίνει η μελέτη ερευνητών στις ΗΠΑ, οι οποίοι αναπτύσσουν ένα εμβόλιο που δεν επιτρέπει στον ιό HIV να μολύνει...
τον οργανισμό. Επιστήμονες από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Scripps ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στη δημιουργία ενός τέτοιου εμβολίου, καθώς ανακάλυψαν τι είναι αυτό που επιτρέπει στον HIV να εισέρχεται στα κύτταρα.

Όπως εξηγούν στην έκθεσή τους, εντόπισαν μια πρωτεΐνη που παίζει σχεδόν καθοριστικό ρόλο στη μεταφορά του ιού στο εσωτερικό των κυττάρων, κλείνοντάς τον σαν να βρίσκεται σε... φάκελο.

Οι επιστήμονες ονόμασαν την πρωτεΐνη Env, από την αγγλική λέξη envelope (φάκελος) και δημιούργησαν μια πιο σταθερή εκδοχή της, την οποία μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στη μελέτη τους, καθώς η δομή της είναι πολύ σύνθετη και λεπτή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μελετηθεί μέσω απεικόνισης.

Ωστόσο, η εκδοχή που δημιούργησαν οι επιστήμονες διατηρούσε όλες τις άλλες ιδιότητες της πρωτεΐνης και έτσι μελετήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες που είναι απαραίτητες για την ανάλυση της δομής της.

Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση η εξέλιξη αυτή θεωρείται εξαιρετικά σημαντική, καθώς προσφέρουν την πιο αναλυτική εικόνα που είχαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες για την πολύπλοκη δομή του HIV.

Κι αυτό γιατί όπως εξήγησε ο καθηγητής Ian Wilson, «μέχρι σήμερα οι περισσότερες μελέτες εστίαζαν σε μεμονωμένα τμήματα», με αποτέλεσμα οι επιστήμονες να μην έχουν στα χέρια τους αυτό που ήταν απαραίτητο για να προχωρήσουν σε ένα πιο ουσιαστικό βήμα.
newpost.gr



Facebook
Twitter

..