| ]

ad2

Η παρατεταμένη ύφεση και η οικονομική κρίση πέρα από τις καταστροφικές συνέπειες σε χιλιάδες νοικοκυριά λειτούργησε και ως τροχοπέδη για νεαρά ζευγάρια που επιθυμούσαν να πραγματοποιήσουν έναν παραδοσιακό θρησκευτικό...
γάμο μαζί με οτι αυτό φέρνει, όπως είναι το νυφικό και τα στέφανα.
Το 2012, άλλωστε, όπως αναφέρει ο «τύπος της Κυριακής», ήταν η πρώτη χρονιά που οι πολιτικοί γάμοι ξεπέρασαν σε αριθμό τους θρησκευτικούς, καθώς, σε τέτοιες εποχές οι τελευταίοι κρίνονται ως πολυτέλεια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2012, τελέστηκαν 25.730 πολιτικοί γάμοι έναντι 23.980 θρησκευτικών κάτι που αποτέλεσε ιστορικό ρεκόρ.
Ωστόσο, αρκετοί ιερείς έχουν αρχίσει να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να «πείσουν» τους νέους να επιστρέψουν στην εκκλησία, ενώ αρκετοί από αυτούς κάνουν δώρο τα νυφικά , τα στέφανα και τα έξοδα γάμου για να προσελκύσουν τα ζευγάρια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η περίπτωση του ιερέα στον Αγιο Σπυρίδσωνα Ηγουμενίτσας, του πατέρα Θεόδωρου ο οποίος έχει εκδώσει και σχετική ανακοίνωση αναφέροντας πως όσοι μελλόνυμφοι αποφασίσουν να τελέσουν το μυστήριο του γάμου να επικοινωνούν με τον ίδιο για να αναλαμβάνει η ενορία τα έξοδα γάμου.



Facebook
Twitter

..