| ]

ad2

Αυτό κι αν ήταν… μεγάλο κόλπο! Για να νομιμοποιούν τα κέρδη από το εμπόριο ναρκωτικών, εμφανίζονταν να κερδίζουν...
κάθε μέρα στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ!
Οι έμποροι ναρκωτικών «κέρδιζαν» σχεδόν τρία δελτία την ημέρα και σε ένα χρόνο είχαν κέρδη ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ! Μάλιστα, ένας από αυτούς, όπως γράφει Το Βήμα, είχε «κερδίσει» σε ένα χρόνο ούτε μια, ούτε δυο αλλά συνολικά 606 φορές σε ΛΟΤΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ και Στοίχημα!
Το καλοστημένο κόλπο αποκαλύπτεται στη δικογραφία για την εξάρθρωση του δικτύου εισαγωγής 146 κιλών κοκαΐνης από το Εκουαδόρ με την συμμετοχή 57 ατόμων από την Ελλάδα, την Αλβανία και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Τα μέλη του κυκλώματος έπαιζαν ταυτόχρονα σε πρακτορεία διαφορετικών πόλεων της χώρας. «Ξέπλεναν» τα λεφτά από το εμπόριο ναρκωτικών αγοράζοντας κερδισμένα δελτία των τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ.
Είχαν στήσει ένα δίκτυο και αγόραζαν τα κερδισμένα δελτία από τους πραγματικούς κατόχους τους.
Τα λεφτά τα επένδυαν σε τουριστικές μονάδες που είχαν κατασκευάσει στην Κέρκυρα αλλά και στην κατασκευή υπερπολυτελών ακινήτων με πισίνες σε διάφορες περιοχές της Αλβανίας, αναφέρεται στο διαβιβαστικό, σύμφωνα με Το Βήμα.
Στο φάκελο της υπόθεσης περιέχονται και τα ονόματα 67 ατόμων, ορισμένα από τα οποία δημόσιοι υπάλληλοι, επιχειρηματίες και άλλοι που φέρεται να ήταν πελάτες του συγκεκριμένου κυκλώματος κοκαΐνης, αναφέρει το δημοσίευμα.
Όλα ξεκίνησαν από το φορτίο με τις… μπανάνες
Η εξάρθρωση του κυκλώματος και οι αποκαλύψεις για την… εύνοια της θεάς Τύχης ήρθε μέσα από ένα φορτίο… μπανάνες! Μόνο που το πραγματικό εμπόρευμα του κοντέινερ ήταν άλλο: κοκαΐνη.
Το εμπόρευμα βρέθηκε πριν λίγες μέρες (23/10) στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί και στελέχη του ΣΔΟΕ, στην πρώτη έρευνα, δεν εντόπισαν καμία ποσότητα ναρκωτικών, παρά τις πληροφορίες τους.
Μια συνομιλία που κατέγραψε η ΕΥΠ, όπου μια γυναίκα με καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση έλεγε πως «δεν βρήκαν τίποτα. Λίγο θα περιμένουμε και θα πάμε να το πάρουμε…», έλυσε τα χέρια των αρχών.
Όπως αποκαλύφθηκε, γράφει Το Βήμα, τα ναρκωτικά ήταν συσκευασμένα με ειδικό αμπαλάζ με αφρώδες υλικό ώστε να μην εντοπίζονται ούτε από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.
Έτσι, οι αστυνομικοί έφτασαν στον εντοπισμό των 108 δεμάτων κοκαΐνης.
Για να μην τους… ακούσει ο υπερ-κοριός της ΕΥΠ, τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσανν για τις επικοινωνίες τους ένα ρώσικο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης αλλά και κινητά τηλέφωνα τύπου Blackberry που μέσω της διαδικασίας αποστολής e-mail δεν μπορούν να εντοπισθούν, όπως ομολογείται σε έγγραφα των ελληνικών υπηρεσιών, που επικαλείται Το Βήμα.
Πηγή: newsit.gr



Facebook
Twitter

..