| ]

ad2

Θα πρέπει να έχει χτυπήσει τόσες πολλές φορές το κεφάλι του στον τοίχο που το πιθανότερο είναι να μην θυμάται πια ούτε ποιος είναι ούτε πώς τον λένε. Τα χρόνια των σπουδών του στο ...
Χάρβαρντ υπήρξε συγκάτοικος και συμφοιτητής του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, βάζοντας μάλιστα το λιθαράκι του στα πρώτα βήματα του γνωστού κοινωνικού δικτύου.

Ζούσαν στον ίδιο πανεπιστημιακό κοιτώνα. Ήταν κολλητοί φίλοι και στον ελεύθερο χρόνο τους «χάκαραν» ανελέητα.

Όταν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές του για να αφιερωθεί με την ομάδα του στη δημιουργία του Facebook, ζήτησε από τον φίλο του να τον ακολουθήσει. Εκείνος ρώτησε τον καθηγητή πατέρα του, ο οποίος τον συμβούλευσε να φερθεί «συνετά» και να πάρει το πτυχίο του, πράγμα που και έπραξε, «αποχαιρετώντας» μια για πάντα ένα εταιρικό μερίδιο η αξία του οποίου θα ανερχόταν σήμερα στα 3 δισ. δολάρια.

Αντί, λοιπόν, να ακολουθήσει τον Ζούκερμπεργκ και την ομάδα του στην Κοιλάδα του Πυριτίου, ο Γκριν πήρε το πτυχίο και εν συνεχεία κυνήγησε το μεγάλο πάθος του, την πολιτική, εργαζόμενος για την προεκλογική εκστρατεία του Τζον Κέρι για τις προεδρικές εκλογές του 2004.

Όχι, η απόφασή του δεν ήταν ένδειξη ηλιθιότητας. Το διακύβευμα της εγκατάλειψης των σπουδών του ήταν πράγματι μεγάλο:

«Το προηγούμενο πρότζεκτ μας μάς είχε βάλει σε μπελάδες... και τον πατέρα μου, ο οποίος είναι καθηγητής, δεν τον ευχαριστούσε καθόλου η ιδέα να με πετάξουν έξω από τη σχολή... Ο Ζούκερμπεργκ αρέσκεται ακόμη να αστειεύεται με τον πατέρα μου... Εξακολουθούμε όμως να είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο».

Επιπλέον, εκείνη την εποχή η ίδρυση ενός επιπλέον στους ήδη υπάρχοντες (MySpace, Friendster) ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης φάνταζε ανούσια. Ποιος μπορούσε να προβλέψει πως ο Ζούκερμπεργκ θα έκανε την κατάλληλη κίνηση στην κατάλληλη στιγμή;

Πλέον, ο Γκριν, παρά την αρχική απόφασή του, έχει επιστρέψει στο Facebook, διευθύνοντας ένα διαδικτυακό φιλανθρωπικό οργανισμό με την ονομασία Causes. Πρόκειται για εφαρμογή του Facebook με σκοπό την ενίσχυση ιδεών που μπορούν να επιφέρουν οποιουδήποτε είδους αλλαγή στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Γκριν, η εταιρεία του έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής στη συγκέντρωση 50 εκ. δολαρίων για λογαριασμό 50.000 φιλανθρωπιών, ενώ η σελίδα της εταιρείας στο Facebook αριθμεί περί τα 6.5 εκ. ενεργά μέλη το μήνα.

xespao.gr



Facebook
Twitter

..