| ]

ad2

Να ενταχθούν και στο νέο νόμο θα πρέπει οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία «τακτοποίησης» με τον προηγούμενο, σύμφωνα με... εγκύκλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Βήμα, στον νέο νόμο πρέπει να υπαχθούν και όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο, ως εκκρεμείς νοούνται οι πράξεις υπαγωγής για τις οποίες είτε δεν έχει καταβληθεί το σύνολο του προστίμου είτε δεν έχουν υποβληθεί στο πληροφορικό σύστημα όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και σχέδια.

Το αίτημα για τη μεταφορά των στοιχείων στις νέες ρυθμίσεις, μπορεί να υποβάλλεται ως την καταληκτική ημερομηνία του νέου νόμου δηλαδή έως τις 6 Φεβρουαρίου 2015.

Σε περίπτωση που η διαδικασία υπαγωγής έχει ολοκληρωθεί με τον Ν. 4014/2011 και από τη μεταφορά των στοιχείων στον νέο νόμο το πρόστιμο που υπολογίζεται είναι μικρότερο, η διαφορά δεν επιστρέφεται.

Ωστόσο, σε περίπτωση που η υπαγωγή δεν είχε ολοκληρωθεί με τον Ν. 4014/2011 και με τον Ν. 4178/2013 το πρόστιμο είναι μικρότερο, οι προς καταβολή επόμενες δόσεις (το συνολικό ποσό που υπολείπεται) αναπροσαρμόζονται σύμφωνα με το νέο υπολογισμό του προστίμου.



Facebook
Twitter

..