| ]

ad2

Για την τύχη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής καλείται να αποφασίσει, πιθανότατα απόψε ή αύριο, η Δικαιοσύνη.
Η απολογία του στον ανακριτή αρχίζει σήμερα και οι δικαστικές αρχές θα αποφασίσουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας την προφυλάκισή του ή όχι. Με τις εκτιμήσεις να προκρίνουν το σενάριο που θέλει και τον κ. Μιχαλολιάκο να αποφυλακίζεται -όπως πιθανόν και ο κατηγορούμενος ως υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παππάς-, το νέο πολιτικό σκηνικό αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι, από τη στιγμή που αποφυλακίστηκαν βασικοί κρίκοι-κατηγορούμενοι στην υπόθεση, όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Νίκος Μίχος, δύσκολα μπορεί να υπάρξει επαρκής νομική βάση για την προφυλάκιση του κ. Μιχαλολιάκου.

Εάν και εφόσον πάντως αποφυλακιστεί και ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, τότε η πολιτική και επικοινωνιακή αντεπίθεση του κόμματος αυτού θα έχει ισχυρό έρεισμα, σε μία κοινή γνώμη που βομβαρδίστηκε με άλλους είδους προσδοκίες και υποσχέσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικής συμπεριφοράς του ακροδεξιού ναζιστικού μορφώματος.

Ως «απόλυτος ηγέτης» του κόμματος, ο κ. Μιχαλολιάκος θα μπορέσει απερίσπαστος να εκπονήσει τη νέα στρατηγική του, μιλώντας για «πολιτικές διώξεις» και για «προσπάθεια του συστήματος να σταματήσει τη δυναμική της Χρυσής Αυγής».

Με δεδομένο ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί όντως ως μία συμπαγής οργάνωση με απόλυτη ιεραρχία και περίπου σε στρατιωτικά πρότυπα, η παρουσία του κ. Μιχαλολιάκου και πάλι στο πόστο του θα σημάνει και την πλήρη οργανωτική ανάταξη του κόμματος, που για μερικές ημέρες -και ειδικά μετά τις προφυλακίσεις του περασμένου Σαββάτου- περιήλθε σε αμηχανία και παράλυση.

Με την τροπή όμως που έχουν λάβει τα πράγματα, εξίσου δυναμική θα μπορεί να είναι η Χρυσή Αυγή στις αντιδράσεις και τις κινήσεις της και με τον κ. Μιχαλολιάκο προφυλακισμένο.

Εκτιμάται μάλιστα ότι η εκδήλωση συμπαράστασης στον τυχόν προφυλακισμένο ηγέτη της, θα αποτελέσει για τη Χρυσή Αυγή ένα νέο εφαλτήριο.

Ουσιαστικά μάλιστα, ακόμη κι αν είναι προφυλακισμένος ο κ. Μιχαλολιάκος, θα μπορεί να κινεί πολλά νήματα από τη φυλακή, καθώς θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τις εισαγγελικές αρχές να μην του επιτρέπουν να συμμετέχει σε κοινοβουλευτικές δράσεις του κόμματος.

gr.news.yahoo.com  



Facebook
Twitter

..