| ]

ad2

Ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου, Πολ Τόμσεν, και οι ομόλογοί του της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ΕΚΤ θα επιστρέψουν στην Αθήνα στο τέλος Οκτωβρίου για να...
συνεχίσουν την επιθεώρηση του ελληνικού προγράμματος, δήλωσαν πηγές εκτός του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τις πηγές, οι δανειστές είναι έντονα προβληματισμένοι με την αδυναμία πάταξης της φοροδιαφυγής και θα πιέσουν «για επιτάχυνση της αναμόρφωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού», ώστε να αποφευχθούν τα οριζόντια μέτρα στον προϋπολογισμό του 2014.

Το κενό
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πλαίσιο της παρούσας επιθεώρησης από τους αντιπροσώπους των δανειστών θα συζητηθεί και το χρηματοδοτικό κενό για την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τις πηγές, θα συζητηθεί και το πρόβλημα του χρέους, όταν και εφόσον φτάσουν στα μέλη της τρόικας τα τελικά στοιχεία για τον προϋπολογισμό του 2013. Η επιθεώρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, αλλά η συζήτηση για το χρέος δεν αποκλείεται να συζητηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο, όπως απαιτούν οι Ευρωπαίοι δανειστές.

Κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ τονίστηκε πως ο ελληνικός λαός «δεν μπορεί να σηκώσει άλλα μέτρα». Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο αυτό τέθηκε και το θέμα της «επιβίωσης» της συμμαχικής κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η οποία θα κινδυνεύσει με κατάρρευση στην περίπτωση που επιβληθούν νέα μέτρα.

e-go.gr



Facebook
Twitter

..