| ]

ad2

Ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε μόνο ο Γιάννης Λαγός.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί... στο σύνολό της η απόφαση των ανακριτών, οι περιοριστικοί όροι για τον Ηλία Κασιδιάρη είναι χρηματική εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.
Στους Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.
Ο Γιάννης Λαγός κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς εις βάρος του προέκυψαν επιπλέον κατηγορίες.
Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και υποστήριξαν ότι υφίστανται πολιτική δίωξη.
Πρώτος απολογήθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστική οργάνωση, ούτε χρησιμοποιεί ναζιστικά σύμβολα. «Δεν είμαστε ναζιστές ούτε εθνοσοσιαλιστές αλλά Έλληνες εθνικιστές».
Στην απολογία του που διήρκησε έξι ώρες, ο βουλευτής φέρεται να υποστήριξε ακόμη ότι το κόμμα χρηματοδοτείται από την κρατική χρηματοδότηση και ότι οι βουλευτές δίνουν το 20% της βουλευτικής αποζημίωσης που λαμβάνουν «στο κίνημα».
Αναφέρθηκε επίσης σε «μαθήματα αυτοάμυνας» που λαμβάνουν τα μέλη του κόμματος και φέρεται να είπε στους ανακριτές: «Από τη στιγμή που θα θεωρηθούν τα δικά μας μαθήματα αυτοάμυνας παράνομα και επιλήψιμα, τότε και το ΚΚΕ που κάνει μαθήματα αυτοάμυνας θα πρέπει να έρθει εδώ με την ίδια κατηγορία όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα».
Ρωτήθηκε επίσης από τους ανακριτές και το περίφημο «εγέρθητι» και απάντησε ότι ήταν μια αντίδραση γιατί οι δημοσιογράφοι στην προεκλογική εκστρατεία είχαν ταπεινώσει τη Χρυσή Αυγή. Φέρεται επίσης να επισήμανε το «οξύμωρο» να διώκεται η Χρυσή Αυγή για εγκληματική οργάνωση, ενώ στόχος της είναι η εξάλειψη της εγκληματικότητας.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη.
Μάλιστα ο κ. Κασιδιάρης υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη, στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Επόμενος βουλευτής, ο οποίος απολογήθηκε επί τρεις ώρες ενώπιον των δύο ανακριτών, ήταν ο Ηλίας Παναγιώταρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον συγκατηγορούμενό του βουλευτή Γιάννη Λαγό, τρεις ώρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν κάτι σύνηθες και στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που έχει με όλους τους συναδέλφους του.
Απάντησε επίσης σε σχετική ερώτηση ότι δεν γνωρίζει τον Γιώργο Ρουπακιά και ότι τον έχει δει σε δύο τρεις φωτογραφίες από εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής.
Ο βουλευτής φέρεται να υποστήριξε ότι ολόκληρο το κατηγορητήριο είναι αστείο και ότι στηρίζεται σε μια σειρά από τυχαία περιστατικά που είναι άσχετα με το κόμμα. Ο κ. Παναγιώταρος τέλος, φέρεται να δήλωσε υπερήφανος που ανήκει στην Χρυσή Αυγή.
Την πόρτα των ανακριτών πέρασε στη συνέχεια ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε δεκάδες επίμονες ερωτήσεις για τα τηλεφωνήματα αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με τον βουλευτή η μεγάλη «κινητικότητα» με κλήσεις ήταν γιατί ήθελε να πληροφορηθεί τι ακριβώς είχε συμβεί στο Κερατσίνι.
Υποστήριξε επίσης ότι πρώτη φορά στη ζωή του είδε το καταστατικό της Οργάνωσης που παρουσιάζεται στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ότι γνωρίζει μόνον αυτό που είναι κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από το Ανώτατο Δικαστήριο και το οποίο απηχεί τις απόψεις της Χρυσής Αυγής.
Τέλος ο Νίκος Μίχος υποστήριξε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι στα κεντρικά γραφεία δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα για το περιστατικό στο Κερατσίνι.
newsbomb.gr



Facebook
Twitter

..