| ]

ad2

Με επιτόκιο χαμηλότερο του 6% θα επιδιώξει να δανεισθεί η Ελλάδα, αν και όποτε ξαναβγεί στις αγορές ομολόγων. Σύμφωνα με πηγές κοντά στο project, το νέο ομόλογο, αν κι όποτε επιχειρηθεί, θα... έχει μεσοπρόθεσμη διάρκεια, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπερνά την 5ετία. Από ορισμένες πλευρές, μάλιστα, ακούγεται και το σενάριο της 3ετίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό το οποίο θα ζητηθεί από τις αγορές θα είναι της τάξης των 5 δισ. ευρώ, το πολύ.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για ένα ποσό το οποίο μπορεί να αντληθεί εύκολα, υπό την έννοια ότι το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από υποψήφιους επενδυτές είναι κάτι παραπάνω από μεγάλο. Υπολογίζεται ότι πάνω από 15 μεγάλα αμερικανικά και ευρωπαϊκά funds εκδήλωσαν ενδιαφέρον για μια τέτοια εξέλιξη, η οποία, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα λάβει χώρα στο δεύτερο τρίμηνο του 2014.

Αν όλα πάνε καλά, τότε η Ελλάδα θα είναι σε θέση να “βγάλει” τα πρώτα, εκτός τρόικας, 5 δισ. ευρώ πριν από το τέλος του πρώτου εξαμήνου του επόμενου έτους. Και αυτό θα αποτελέσει μια μεγάλη ανάσα για την χώρα και τις προοπτικές της, ιδιαίτερα εκείνη την εποχή που θα έχει τεθεί επί τάπητος η προοπτική απομάκρυνσης της τρόικας από την Ελλάδα.

voria.gr



Facebook
Twitter

..