| ]

ad2

Αναπηρία στα κάτω άκρα προκάλεσαν δύο από τα χτυπήματα που δέχτηκε ο 12χρονος από τον 20χρονο ανιματέρ. Το παιδί νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου...
Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να αντιμετωπίσουν το πολύ σοβαρό περιστατικό.
Το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι. Οδηγήθηκε αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι γιατροί είχαν ήδη ενημερωθεί από τους συναδέλφους τους στην Κρήτη. Προχώρησαν, ωστόσο, σε κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο, ο οποίος έδειξε 21 μαχαιριές στη ράχη, στα πόδια και το στήθος.
Σύμφωνα με το Έθνος, τα δύο πιο σοβαρά τραύματα εντοπίζονται στη σπονδυλική στήλη, μεταξύ του έβδομου και του ένατου σπονδύλου (Θ7 και Θ9). Το σημείο βρίσκεται στο ύψος μεταξύ θηλής και ομφαλού. Από τα χτυπήματα επλήγη ο νωτιαίος μυελός, με αποτέλεσμα να προκληθεί κινητική αναπηρία στα κάτω άκρα του παιδιού.
Ομάδα τριών νευροχειρουργών του νοσοκομείου τον υπέβαλε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, η οποία ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα.
Οι χειρουργοί προσπέλασαν χειρουργικά στο σημείο για να αξιολογήσουν πλήρως την κατάσταση και να προβούν σε όσες ενέργειες απαιτούνταν, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η βλάβη. Παρά την υπερπροσπάθεια δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν την αναπηρία. Το παρήγορο είναι ότι η ζωή του παιδιού δεν κινδυνεύει.

Η κυνική ομολογία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι η τσάντα με το laptop και το κινητό του μικρού Ρώσου έφθασε στα χέρια του από άλλον πελάτη του ξενοδοχείου, που τη βρήκε κάπου παρατημένη. Του την έδωσε, λοιπόν, για να την παραδώσει στη ρεσεψιόν. Εκείνος όμως, όπως ομολόγησε, άλλαξε γνώμη και θέλησε να κρατήσει την τσάντα για τον εαυτό του.
Έτσι, απομακρύνθηκε από το ξενοδοχείο και κατευθύνθηκε προς το σκοτεινό πάρκινγκ. Κάπου εκεί όμως, όπως είπε στην κατάθεσή του, τον είδε ο 12χρονος, ο οποίος εν τω μεταξύ έψαχνε την τσάντα με τα πράγματά του, και του τη ζήτησε. Τότε, ο 20χρονος – σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε και πάντα σύμφωνα με πληροφορίες – τον πήρε αγκαλιά στο σκοτάδι και προσπάθησε να τον παραπλανήσει και να τον πείσει ότι δεν ήταν η δική του τσάντα. Ο μικρός, όμως, δεν πείθονταν.
Κάποια στιγμή, μέσα στο σκοτάδι, άπλωσε το χέρι του να πάρει την τσάντα από το χέρι του ανιματέρ και τότε εκείνος τράβηξε ένα μαχαίρι και άρχισε να το καρφώνει στο σώμα του μικρού.
«Το χτυπούσα και δεν έβλεπα πού. Ήταν σκοτεινά. Νόμιζα ότι τον σκότωσα. Είχα την εντύπωση ότι τον σκότωσα! Τον τράβηξα σε μία άκρη και τον άφησα εκεί. Έφυγα. Πήγα και φύλαξα τα πράγματα, για να μην τα βρει κανείς, και στη συνέχεια γύρισα στο ξενοδοχείο, έπλυνα το μαχαίρι και το φύλαξα στην πυροσβεστική φωλιά του συνεδριακού κέντρου. Επέστρεψα κανονικά στη δουλειά μου χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα» είπε – μεταξύ άλλων – στην κατάθεσή του ο 20χρονος κλόουν!
Ο Ολλανδός στην κατάθεσή του ομολογεί ότι, όταν έφθασε στον χώρο η αστυνομία αναζητώντας το παιδί, συμμετείχε και εκείνος στις έρευνες για να μην υποψιαστεί κανείς τίποτα και, όταν έφθασε 12 τα μεσάνυχτα, σχόλασε και πήγε προς το δωμάτιό του από την παραλιακή του Ανισαρά. Πέρασε να πάρει τα πράγματα από εκεί που τα είχε κρύψει, φοβήθηκε, τα ξαναφύλαξε και, όταν επέστρεψε να τα πάρει από το πρανές του δρόμου, τον εντόπισαν οι αστυνομικοί.
zougla.grFacebook
Twitter

..