| ]

ad2

Ο πατέρας της 18 μηνών Roona Begum από το χωριό Jirania στην βορειοανατολική επαρχία Tripura της Ινδίας, βλέπει μέρα με τη μέρα την κόρη του να χειροτερεύει μη μπορώντας να της προσφέρει την ιατρική βοήθεια που απαιτεί η κατάστασή της….
Η μικρούλα πάσχει από υδροκεφαλισμό, όμως η οικογένειά της είναι τόσο φτωχή που δε μπορεί να πληρώσει για τη θεραπεία της.
Ο 26χρονος πατέρας της Abdul Rahman εργάζεται σε ένα εργοστάσιο παρασκευής τούβλων και κερδίζει μόλις 2,10 ευρώ την ημέρα!

υδροκεφαλισμός κοριτσάκι κεφάλι γιγαντιαίο
υδροκεφαλισμός κοριτσάκι κεφάλι γιγαντιαίο
υδροκεφαλισμός κοριτσάκι κεφάλι γιγαντιαίο
Η οικογένεια της Roona προσπαθεί να της προσφέρει ένα άνετο περιβάλλον, παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, βλέποντάς τη μέρα με τη μέρα να επιδεινώνεται.
«Επεμβάσεις σε μικρούς ασθενείς με υδροκεφαλισμό γίνονται από παιδιάτρους-νευροχειρουργούς και δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικές. Δε διαρκούν συνήθως πάνω από τριάντα λεπτά» ανέφερε στη Daily Mail ο Gill Yaz, διευθυντής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Shine, που εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία.
Τα παιδιά που διαγιγνώσκονται με υδροκεφαλισμό και δεχτούν αμέσως την κατάλληλη θεραπεία, μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.
Κάτι που όμως δυστυχώς δεν ισχύει στην περίπτωση της Roona…



Facebook
Twitter

..