| ]

ad2

Η πορεία της κυβέρνησης Σαμαρά, εξαρτάται φυσικά και κυρίως από την αποτελεσματικότητα των μελών της, και από το πόσο σημαντικό, θετικό αντίκτυπο θα έχουν για την...
καθημερινότητα των πολιτών, τα μέτρα που λαμβάνει και οι σχεδιασμοί που προωθεί.

Στο πολιτικό σκηνικό το οποίο έχει διαμορφωθεί ωστόσο σήμερα, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει και η… αντοχή που θα επιδείξουν οι δυο πιο αδύναμοι εταίροι της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, που πολιτικά και ιδεολογικά κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Όπως φάνηκε και από τη χθεσινή συνάντηση των δυο πολιτικών αρχηγών με τον Αντώνη Σαμαρά, Βενιζέλος και Κουβέλης… δοκιμάζονται, αλλά αντέχουν. Τόσο με τη στρατηγική της επαναδιαπραγμάτευσης, και τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να προωθηθούν, όσο και αναφορικά με τις ευαίσθητες ισορροπίες που τηρήθηκαν στην επιλογή των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων.

Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά δεν βρίσκονται στα… καλύτερά τους. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμφισβητείται στο εσωτερικό του κόμματος του, ενώ κριτική για τις επιλογές του δέχεται και ο Φώτης Κουβέλης.

Επιπροσθέτως, υπάρχει πάντα και για τους δυο το… φόβητρο του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, που απευθύνεται στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων, και είναι εύλογο να προσδοκά ότι θα κερδίσει πολιτικά από τη δική τους… δυσκολία.

Οι πολιτικές αντοχές του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς λοιπόν, θα κρίνουν πολλά, αναφορικά με το πόσο εύκολο θα είναι για την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά να προωθήσει τα κρίσιμα μέτρα που έχει ανάγκη ο τόπος.

statesmen.gr



Facebook
Twitter

..