| ]

ad2


Η απιστία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, έχει ηλικία!

Περισσότερο άπιστοι ανεξαρτήτως φύλου είναι οι μεσήλικες, ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της έρευνας κ. Χαρά Νομικού.

Οι λόγοι, όπως εξηγούν οι ειδικοί, είναι διαφορετικοί στις γυναίκες και τους άνδρες αν και καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα.

Για τις γυναίκες μεταξύ 46 και 55 ετών «ενοχοποιείται» η

κλιμακτήριος, η οποία καθιστά επιτακτική την ανάγκη σεξουαλικής και συναισθηματικής επιβεβαίωσης.

Για τους άνδρες γύρω στα 50 ευθύνεται η λεγόμενη «δεύτερη εφηβεία» που διέρχονται, η οποία τους ωθεί να επιβεβαιώσουν τον ανδρισμό τους συνάπτοντας... παράλληλες ερωτικές σχέσεις.

Η έρευνα έγινε από το Πανεπιστήμιο Μιρέιγ της Τουλούζης το 2007 σε 150 ανθρώπους που αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην ερωτική ή συζυγική τους σχέση.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα ζευγάρια μεταξύ 26 και 35 ετών αντιμετωπίζουν προβλήματα που προέρχονται από τους γονείς και γενικότερα το οικογενειακό τους περιβάλλον ενώ δέκα χρόνια αργότερα (36-45) απομακρύνονται οι συγγενείς και υπάρχουν δυσκολίες στην επικοινωνία του ζευγαριού και αύξηση των ευθυνών του καθώς συνήθως έχει προηγηθεί η γέννηση ενός ή περισσοτέρων παιδιών.

Στη μέση ηλικία, όπως προαναφέρθηκε, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η απιστία και η έρευνα έδειξε ότι περισσότερο οι γυναίκες παρά οι άνδρες προσφεύγουν σε κάποιον ειδικό για να λύσουν το πρόβλημα.

Έλλειψη επικοινωνίας

Συναισθηματική αποξένωση και έλλειψη επικοινωνίας, είναι σύμφωνα με τους ερευνητές οι κύριοι λόγοι που φέρνουν ένα ζευγάρι μπροστά στον ειδικό ψυχολόγο ή ιατρό ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι όταν συμβεί αυτό, η πλειονότητα των ζευγαριών καταλήγει στον χωρισμό.

Στα ζευγάρια με προβλήματα εντοπίστηκαν επίσης υψηλά ποσοστά άγχους και κατάθλιψης καθώς και έλλειψης αυτοεκτίμησης.

Ένα μικρό ποσοστό των ζευγαριών είχε καταφύγει σε ουσίες, χάπια ή αλκοόλ ενώ σε αρκετά σημαντικό ποσοστό άνδρες και γυναίκες με πρόβλημα σχέσης είχαν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, πρόβλημα διέγερσης ή πόνου κατά την ερωτική συνέρευση.

Με συντριπτική διαφορά, τέλος, τα παντρεμένα ζευγάρια σε σύγκριση με τα ανύπαντρα αντιμετώπιζαν πρόβλημα στη σχέση τους. Ποσοστό 61,80% των παντρεμένων που ρωτήθηκαν είχαν πρόβλημα έναντι 38,20% των ανύπαντρων.

Σε ό,τι αφορά τον χωρισμό, η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες είναι πιο αποφασιστικές σ΄ αυτό το θέμα. Το 27,9% είναι αποφασισμένες να χωρίσουν σε σύγκριση με το 25% των ανδρών.

Επιπλέον, πρόθεση να χωρίσουν δηλώνει το 45% των γυναικών έναντι μόλις 13,60% των ανδρών.



Facebook
Twitter

..