| ]

ad2

Αν υπάρχει μία απάντηση στην ερώτηση πότε αξίζει η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου αυτή είναι πάντα. 

Κάνοντας μία μικτή ασφάλεια στο αυτοκίνητό μας στην ουσία πληρώνουμε κάποια περισσότερα χρήματα για να αποζημιωθούμε κατά το ενδεχόμενο να προκαλέσουμε ζημιά στο όχημά μας είτε από απροσεξία είτε από εμπλοκή μας σε τροχαίο με άλλο αυτοκίνητο. 

Ασφαλίζουμε τον οικονομικό μας κίνδυνο δηλαδή να μας πληρώσει η ασφαλιστική εταιρία τη ζημιά. 

Η μικτή ασφάλεια γίνεται για αυτοκίνητα μέχρι 10 ετών και για να ελαχιστοποιηθεί η όποια πιθανή καταχρηστική συμπεριφορά των ιδιοκτητών έναντι στην υπηρεσία προστίθεται αυτό που λέμε όριο απαλλαγής. 

Η απαλλαγή είναι ένα βασικό αρχικό ποσό κάτω από το οποίο δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη.

Αν το όριο απαλλαγής είναι 1000 ευρώ αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε ζημιά κάτω από 1000 ευρώ την πληρώνουμε μόνοι μας ενώ αν η ζημιά είναι πάνω από αυτό το ποσό εμέις βάζουμε τα 1000 και η ασφάλεια καλύπτει τα επιπλέον.

Μα καλά, με συμφέρει αυτό; 

Η απάντηση είναι ξανά ΝΑΙ. Σε κάθε περίπτωση που προκαλούμε μία φθορά στο αυτοκινητό μας η βάση είναι ότι θέλουμε να την αποκαταστήσουμε. Υπάρχει το ενδεχόμενο της μικρής φθοράς όμως υπάρχει και το ενδεχόμενο μιας πολύ μεγαλύτερης με ένα κόστος που θα δυσκολευόμασταν να πληρώσουμε. Αυτός είναι και ο λόγος της μικτής ασφάλειας. Η αποκατάσταση της ζημιάς όταν αυτή θα είχε ένα δυσβάσταχτο κόστος καθιστώντας τη ακόμα και αδύνατη.

Πόσο κοστίζει μία μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου

 

Για ένα νέο αυτοκίνητο με τιμή κτήσης τα 30.000 ευρώ η τιμή για την ασφάλειά του θα ήταν ενδεικτικά και σύμφωνα με τις ασφαλιστικές συγκρίσεις της σελίδας asfaleiesfast.gr 

Για βασική ασφάλεια και αγορά ετήσιου πακέτου από 125 ευρώ 

Για ασφάλεια πυρός και κλοπής ετήσιο πακέτο από 250 ευρώ 

Για μικτή ασφάλεια και ετήσιο πακέτο από 470 ευρώ για απαλλαγή 1000 ευρώ 

 Αυτό σημαίνει ότι με ένα επιπλέον κόστος (470-250) 220 ευρώ, κάτι περισσότερο απο 18 ευρώ το μήνα δηλαδή μπορούμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ότι σε περίπτωση που προκαλέσουμε μεγάλη και σημαντική ζημιά στο όχημά μας θα μπορέσουμε με 1000 ευρώ που θα πληρώσουμε εμείς να αποκαταστήσουμε τη ζημιά! Και αν το δούμε ακόμα και σε βάθος χρόνου

Για μία δεκαετία, 120 μήνες δηλαδή με ένα κόστος της τάξης των 2200 ευρώ συνολικά (στην πράξη θα είναι λιγότερο αφού θα πέφτει η εμπορική αξία άρα και το ασφάλιστρο) ότι και αν συμβεί με το όχημά μας η ασφάλεια θα αναλάβει να το καλύπτει με εμάς να καταβάλουμε μόνο τα πρώτα 1000 ευρώ.

Και όσοι έχουν γνώση ακόμα και από ένα απλό κοστολόγιο ανταλλακτικών αλλά και εργασιών από κάποιο μικρό ατύχημα με φθορές σε προφυλακτήρα, φτερό, καπώ, φανάρια και πόρτα που είναι τα πιο συνηθισμένα μέσα στον ιστό της πόλης θα αντιληφθούν αμέσως ότι για 220 ευρώ το χρόνο αξίζει και με το παραπάνω η μικτή ασφάλεια! 

Προφανώς οι τιμές είναι ενδεικτικές και μπορείτε να βρείτε ανάλογα το αυτοκίνητό σας ποιά είναι η τιμή για μία μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου γρήγορα και εύκολα μέσα από ιστοσελίδες που παρέχουν υπηρεσία σύγκρισης. 

Μη ξεχνάς ότι μπορεί να έχεις επιπλέον εκπτώσεις και παροχές εξαιτίας ειδικών προσφορών όπως το επάγγελμά σου και να πετύχεις την ολοκληρωμένη κάλυψη του αυτοκινήτου σου με το μικρότερο δυνατό κόστος. 

Μη χάνεις χρόνο, δες την πιο φθηνή ασφάλεια για το αυτοκίνητό σου και νιώσε το αίσθημα ικανοποίησης που θα σε κυριεύσει διώχνοντας από πάνω σου ένα μεγάλο οικονομικό κίνδυνο στην πιο χαμηλή τιμή.



Facebook
Twitter

..