| ]

ad2



        Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε  Υπουργέ των Εξωτερικών, κύριοι βουλευτές  του Ελληνικού Κοινοβουλίου, από τον ιστορικό χώρο της Αμφίπολης , παράλληλα με τη φωνή διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας, για τη μη παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας ή παραγώγων του, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε τη γνώμη των παρακάτω, που επίσης δεν συμφωνούν με την απεμπόληση της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Ελλάδος και την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, καθώς και την αναγνώριση "Μακεδονικού έθνους" και "Μακεδονικής γλώσσας".

Και απαριθμούμε:


Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος ως εκφραστής της γνώμης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ψήφισμα της Ακαδημίας Αθηνών.
Ψήφισμα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Ψήφισμα 15 Μητροπολιτών της Μακεδονίας.
Ψήφισμα των Μακεδονικών Οργανώσεων της Υφηλίου.
Ψήφισμα  της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος.
 Έκκληση του Β. Μαρκεζίνη προς τον Πρωθυπουργό να μη παραδώσουν το όνομα και τα Ιστορικά δικαιώματα στους Σκοπιανούς.
Εξώδικο των ανά τον κόσμο Παμμακεδονικών Ενώσεων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την αναγκαιότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος πριν από οποιοδήποτε συμφωνία με τα Σκόπια που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, καθώς και η υπογραφή αυτού από την Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Κοινή δήλωση 15 πρέσβεων επι τιμή 5 Φεβ 2018 περί μη συναινέσεως σε όνομα των Σκοπίων που να περιέχει τη λέξη Μακεδονία.
Η γνώμη του Μίκη Θεοδωράκη ότι η χρήση του όρου Μακεδονία θα έχει ολέθριες συνέπειες για την Ελλάδα.
 Επιστολή Πανεπιστημιακών κλασικών σπουδών παγκοσμίου φήμης 18 Μάιου 2009προς τον πρόεδρο Ομπάμα για τη Μακεδονία τονίζοντας ότι τα Σκόπια δεν μπορούν να εισέλθουν στην οικογένεια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ όσο επιχειρούν να οικοδομήσουν την εθνική τους ταυτότητα εις βάρος της Ιστορικής αλήθειας.
 Επιστολή της International Hellenic Assosiation της 3 Ιαν 2018 προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την οποία 292 προσωπικότητες της Ελλάδος (καθηγητές Πανεπιστημίων, Ανώτατοι Αξιωματικοί εα, κληρικοί, επιστήμονες, επιχειρηματίες, οικονομολόγοι κλπ) ζητούν όπως μη συμπεριληφθεί ο όρος Μακεδονία στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, σύμφωνα με την απόφαση των πολιτικών Αρχηγών του 1992, εάν δε οποιαδήποτε Κυβέρνηση εκτραπεί από αυτήν τότε να προκηρυχθεί δημοψήφισμα με το ερώτημα αποδοχής ή όχι της εκτροπής από την απόφαση του 1992 ,που αποκλείει το όνομα Μακεδονία υπό οιανδήποτε μορφή.
 Επιστολή-έκκληση της Ομ.21 Μακεδονίας-Θράκης  προς την Πνευματική και Επιστημονική Ηγεσία της Χώρας, για τους λόγους της μη παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία.
Επιστολή 154 Ελλήνων καθηγητών Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων 11 Οκτ 2017 προς την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία και τους βουλευτές ότι η σύνθετη ονομασία των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία δεν είναι λύση.
 Άρθρο του επίτιμου καθηγητού Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεη  Στίβεν Μίλλερ ότι τα Σκόπια πρέπει να ονομαστούν Παιονία, επιστολή του ιδίου προς τον Ομπάμα να μη επιτρέψει την παραχάραξη της Ιστορίας και επιστολή 250 αρχαιολόγων καθηγητών ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων που τεκμηριώνουν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Τα ογκώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης21 Ιαν 2018 και Αθηνών 4 Φεβ 2018 καθώς και αυτό της Νέας Υόρκης έμπροσθεν του Μεγάρου των Ηνωμένων Εθνών 18 Μαρ. 2018 από τον Ελληνισμό των ΗΠΑ και Καναδά, στα οποία εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων διακήρυξαν τη βούλησή τους να μην παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας
  Ύστερα από τα παραπάνω είναι φανερό ότι δεν έχετε το δικαίωμα να αγνοήσετε τη βούληση/απαίτηση του Ελληνικού λαού.
Η λύση δεν είναι η διπλή ονομασία έναντι όλων και η αλλαγή του Συντάγματος.
Λύση είναι η μη παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας και η μη αναγνώριση ύπαρξης Μακεδονικού έθνους και Μακεδονικής γλώσσας.
   Μη ξεχνάτε ότι  όταν "παραδίδεις όνομα, παραδίδεις έδαφος¨ και δολοφονία της Μακεδονίας, σημαίνει δολοφονία της Ελλάδος.
Την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας ΜΟΝΟ εμείς οι Έλληνες έχουμε υποχρέωση και καθήκον να τα υπερασπιστούμε.

Με εκτίμηση,
Για την Ομ.21 Μακεδονίας-Θράκης.
Αθανάσιος Καραντζικος,
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.





Facebook
Twitter

..