| ]

ad2

Σίγουρα η περίπτωση του είναι μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες στην πλούσια ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων.
Στα 35 του χρόνια, ο Άντονι Έρβιν πέτυχε κάτι πρωτοφανές για τα δεδομένα της κολύμβησης, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 50μ.
ελεύθερο στουςΟλυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο....

Ο Αμερικανός, γεμάτος με τατουάζ στο κορμί του, 16 χρόνια μετά τη νίκη του στο Σίδνεϊ κι αφού είχε αποσυρθεί για περίπου 10 χρόνια, έκανε τη μεγάλη έκπληξη και επικράτησε στον τελικό των 50μ. ελεύθερο με 21.40, αφήνοντας ένα εκατοστό του δευτερολέπτου πιο πίσω τον Γάλλο πρωταθλητή, Φλοράν Μανοντού, που ήταν κάτοχος του τίτλου και μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση του βάθρου των νικητών.

Στα δέκα χρόνια της απουσίας του από τις πισίνες ο Αμερικανόςκολυμβητής από την Καλιφόρνια πέρασε πολλά και άντεξε σε όλα. Παλεύοντας από παιδί με την νευροψυχιατρική διαταραχή Τουρέτ και έχοντας κερδίσει χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο μόλις στα 16 του, αποσύρθηκε έξι χρόνια αργότερα από τις πισίνες. Στην συνέχεια πάλεψε με την εξάρτηση από τα ναρκωτικά, βρέθηκε στον δρόμο άστεγος, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και έφτασε πολλές φορές κοντά στον θάνατο, οδηγώντας την μοτοσικλέτα του υπό την επήρρεια LSD!

Και η απίθανη ιστορία του Ερβιν δεν έχει τέλος… Στη συνέχεια ασπάστηκε τον Βουδισμό και ασχολήθηκε και με την μουσική, παίζοντας με το συγκρότημα «Weapons of Mass Destruction», ενώ για πολλά χρόνια, αρνούνταν να αποκαλύψει σε όσους δεν το γνώριζαν ότι κάποτε είχε κερδίσει Ολυμπιακό μετάλλιο!
Το 2011 όμως, γράφτηκε στο πανεπιστήμιο και αποφάσισε να επιστρέψει στις πισίνες. Παραμένοντας σπουδαίο ταλέντο, πήρε την πέμπτη θέση στα 50 μ. ελεύθερο στο Λονδίνο και τέσσερα χρόνια αργότερα, επέστρεψε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ως ο γηραιότερος κολυμβητής που έφτασε ποτέ σε χρυσό μετάλλιο.

Κατά την διάρκεια των προκριματικών στις Ηνωμένες Πολιτείες για τους Ολυμπιακούς, ο Έρβιν έγινε πατέρας μίας κόρης, την οποία λόγω της προετοιμασίας του δεν έχει δει ακόμα από κοντά και ανυπομονεί να βρεθεί κοντά της. Με το χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές του. Αν και δεν είναι σίγουρο πως θα το κρατήσει, καθώς το μετάλλιο που κατέκτησε το 2000 στο Σίδνεϊ, το είχε βγάλει σε δημοπρασία στο eBay για τα θύματα του τσουνάμι το 2004 στην Ασία!

Τώρα, μάλιστα, δήλωσε πως σκέφτεται να συμμετάσχει και στουςΟλυμπιακούς αγώνες του Τόκιο! Σε τέσσερα χρόνια θα είναι 39 ετών, αλλά με αυτόν τον απίθανο τύπο όλα είναι πιθανά. Τα πάντα είναι πιθανά για τον εκπληκτικό Αμερικανό: «Ξέρω ότι κάποιοι θα το θεωρήσετε αστείο ή τρελό, αλλά εγώ θέλω να είμαι και στο Τόκιο», δήλωσε ο Ερβιν, αφήνοντας με ανοικτό το στόμα τους δημοσιογράφους. Από άστεγος ναρκομανής…χρυσός ολυμπιονίκης στα 35 του! - iPaideia.gr



Facebook
Twitter

..