| ]

ad2

Κανείς δεν αμφισβητεί πόσο πολύτιμο είναι το νερό.
Θα μπορούσατε όμως να διαθέσετε έως 300 ευρώ, μόνο για ένα μπουκαλάκι νερό των 750ml; Σε «υγρό χρυσό», έχουν μετατρέψει κάποιες εταιρείες εμφιάλωσης νερού, το ...
πολύτιμο για τον οργανισμό μας νερό, καθώς το διαθέτουν στην αγορά σε υψηλότατες τιμές και σε συσκευασίες που παραπέμπουν σε ακριβό ποτό.

Βέβαια, σύμφωνα με τις εταιρείες, δεν πρόκειται για απλό νεράκι, σαν αυτό που κυλάει από τις περισσότερες πηγές, αλλά για ξεχωριστό νερό που συλλέγεται, για παράδειγμα, από τη βροχή, από πηγές που βρίσκονται στα βάθη της γης, ή στα βάθη του ωκεανού. Ενώ, στις περισσότερες περιπτώσεις, προσφέρει και πολλά περισσότερα στον οργανισμό, από απλή ενυδάτωση.

Αλλά επειδή είναι μάλλον δύσκολο να πιούμε μία γουλιά από τα συγκεκριμένα εμφιαλωμένα νερά που κυκλοφορούν στον κόσμο, ας πάρουμε τουλάχιστον μία γεύση από μερικά από τα πιο ξεχωριστά και, φυσικά, ακριβά.

Tasmanian Rain

Το βρόχινο νερό της Τασμανίας, συλλέγεται στον αέρα, πριν έρθει σε επαφή με το έδαφος και γι αυτό, θεωρείται πιο αγνό από οποιοδήποτε εμφιαλωμένο νερό έχει συλλεχθεί από πηγές. Εμφιαλώνεται σε στυλάτα γυάλινα μπουκάλια και εξάγεται σε κορυφαία εστιατόρια, ξενοδοχεία και spa της Αμερικής και της Ευρώπης. Η αγορά μίας 12άδας μπουκαλιών των 750ml, κοστίζει μόλις $49, ή περίπου 36 ευρώ.

Lauqen Artesian Mineral Water
Από το νοτιότερο τμήμα της Νοτίου Αμερικής, την Παταγονία και τα βάθη της οροσειράς των Άνδεων, προέρχεται το εμφιαλωμένο νερό Lauqen Artessian, που είναι εμποτισμένο με ένα μοναδικό μείγμα μεταλλικών στοιχείων, ενώ εμφιαλώνεται πριν έρθει σε επαφή με τον αέρα, με αποτέλεσμα να παραμένει ιδιαίτερα αγνό καθώς αποτρέπεται ο κίνδυνος «μόλυνσης» από βακτήρια ή τεχνητούς ρύπους. Το κομψό γυάλινο μπουκάλι του, διατίθεται στην Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία και η τιμή του 1 μπουκαλιού των 750ml είναι $6, ή περίπου 4,5 ευρώ.

10 Thousand BC
Ένα εμφιαλωμένο νερό που στοχεύει απλά να είναι τέλειο! Το 10 Thousand BC, μας έρχεται από τα βάθη ενός παγετώνα, μόλις 200 μίλια βόρεια του Βανκούβερ και χρειάζεται ένα τριήμερο ταξίδι για να φτάσουν μέχρι το απομονωμένο από ανθρώπους και ζώα σημείο, από όπου αναβλύζει ένα από τα καλύτερα και πιο αγνά νερά. Το βρίσκεται σε μερικά από τα διασημότερα εστιατόρια, ξενοδοχεία, spa και resorts, ανά τον κόσμο και η τιμή για 1 μπουκάλι των 750ml είναι $14, ή περίπου 10 ευρώ.

Veen
Το εμφιαλωμένο νερό Veen, αναβλύζει από διάφορες φυσικές πηγές της Φινλανδίας αλλά και των Ανατολικών Ιμαλαΐων, με ξεχωριστά μεταξύ τους χαρακτηριστικά, γι αυτό και κυκλοφορεί σε «ποικιλίες»: velvet, still, classic και effervescent, με τις δύο τελευταίες να είναι αφρώδεις. Το σχέδιο του μπουκαλιού του, έχει βραβευθεί πολλαπλώς, ενώ η τιμή του 1 μπουκαλιού των 750ml είναι $23, ή περίπου 17 ευρώ.

Bling H2O
Όταν ένα μπουκάλι φέρει την ονομασία του γραμμένη με κρύσταλλα Swarovski και παραπέμπει σε σαμπάνια, δεν μπορεί παρά να είναι ακριβό, ακόμη και εάν περιέχει νερό! Το Bling H2O προέρχεται από πηγές στην οροσειρά Great Smoky Mountains στο Τενεσί και για τον καθαρισμό του χρησιμοποιείται μία διαδικασία εννέα βημάτων, ώστε να εξασφαλιστεί η βραβευμένη γεύση του. 1 μπουκάλι των 750ml, κοστίζει από $24,98 έως $59,40 ή 18,5-44 ευρώ, ανάλογα με το σχέδιο του μπουκαλιού.

Kona Nigari
Πρόκειται για αφαλατωμένο θαλασσινό νερό, που συλλέγεται από τον ωκεανό, σε βάθος 2000 ποδιών, κάτω από την Χαβάη. Είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στην βελτίωση της εικόνας του δέρματος, τη μείωση του άγχους και την απώλεια βάρους. Επίσης, είναι διάσημο και για την τιμή του, αφού το μικροσκοπικό μπουκαλάκι των μόλις 60ml, κοστίζει $33.5, ή 24,5 ευρώ. Αναλογικά με τα παραπάνω μπουκάλια, λοιπόν, θα έπρεπε να ξοδέψετε περίπου $400 ή 293 ευρώ, για τα 750ml.



Facebook
Twitter

..