| ]

ad2

Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ ενημερώνει: Το τελευταίο διάστημα ξεφυτρώνουν διάφορες «ομάδες», «κινήματα» κ.λ.π. που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα προβλήματα των!υπερχρεωμένων και υπόσχονται «λαγούς με πετραχήλια» προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους δανειολήπτες.

Συγκεκριμένα υπόσχονται πολύ εύκολα διαγραφή χρεών, αποζημιώσεις, προστασία της περιουσίας και των καταθέσεων κ.α. με αστήρικτες νομικές διαδικασίες ομαδικών αγωγών, αρκεί να πληρώσει ο δανειολήπτης ένα συγκεκριμένο ποσό.

Η κινήσεις αυτές μπορεί να αποδειχθούν όχι μόνο αναποτελεσματικές αλλά και επιζήμιες για τους δανειολήπτες αφού τους καλούν να μην χρησιμοποιήσουν τα μοναδικά έγκυρα νομικά όπλα εναντίον των τραπεζών όπως το νόμο Κατσέλη ή το νόμο για την αναστολή των πλειστηριασμών.

Παράλληλα, δικηγορικά γραφεία «στήνουν» καταναλωτικές οργανώσεις «μαϊμού», συλλόγους δανειοληπτών, εταιρείες συμβούλων κλπ. και πουλάνε την ελπίδα διαγραφής χρεών και διευθέτησης τραπεζικών δανείων, αποσπώντας διαδοχικά μεγάλα ποσά από δανειολήπτες.

 Καλούμε τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να διερευνήσει το θέμα, προκειμένου να προστατεύσει τους καταναλωτές από παράνομες και παραπλανητικές πρακτικές.

Καλούμε τους καταναλωτές
- να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί προς όλους αυτούς οι οποίοι προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικό όφελος, παρέχουν ελλιπή ή ψευδή ενημέρωση και υπόσχονται «εγγυημένα αποτελέσματα» και διαγραφές χρεών.
- να κάνουν χρήση των ισχυόντων νόμων για τη ρύθμιση των οφειλών τους (Ν.3869/10 & Ν.4161/13) και για την προστασία της κύριας κατοικίας τους (Ν.4224/13).
- να εμπιστεύονται μόνο πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών, που είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Ενώσεων Καταναλωτών της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή http://www.efpolis.gr/el/library2.html?func=startdown&id=185 και δικηγόρους που είναι εγγεγραμμένοι στον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο. - να κάνουν έρευνα αγοράς και ιδιωτικό συμφωνητικό που θα περιγράφει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και το αντίστοιχο κόστος.

Καλούμε τη Κυβέρνηση και τις τράπεζες, παράλληλα με το «νόμο Κατσέλη», να θεσπίσουν επιτέλους μια υποχρεωτική διάταξη για όλους τους δανειολήπτες που με φιλικό διακανονισμό θα μπορούν να ρυθμίζουν τα χρέη ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες, με ταυτόχρονη διαγραφή των υπέρογκων πανωτοκίων.
Μόνο έτσι θα μπουν στο περιθώριο οι «αεριτζήδες» που εκμεταλλεύονται την ανάγκη και το πόνο των αδύναμων πολιτών.
ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ<



Facebook
Twitter

..