| ]

ad2

Τα δεδομένα δορυφόρων τηλεπικοινωνιών και του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών που...
είχε χαθεί μυστηριωδώς στις 8 Μαρτίου 2014 δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Εδώ και εβδομάδες, η εταιρεία Inmarsat ισχυριζόταν ότι δεν είχε το δικαίωμα να τα δημοσιοποιήσει αλλά την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία, σε συνεννόηση με τις μαλαισιανές αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην δημοσιοποίηση των στοιχείων-ντοκουμέντων.

Τα δορυφορικά σήματα που ονομάζονται «χειραψίες»- αποτελούν το μεγαλύτερο σε εύρος κομμάτι δεδομένων που έχει χρησιμοποιηθεί από τους ερευνητές, έτσι ώστε να καθοριστεί τι πραγματικά συνέβη κατά τη διάρκεια της πτήσης MH370.

Μια διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων χρησιμοποίησαν τα δεδομένα - σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων του ραντάρ και τους υπολογισμούς της απόδοσης του κινητήρα – και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το αεροπλάνο βρέθηκε σε μια απομακρυσμένη περιοχή του νότιου Ινδικού Ωκεανού.

Οι ερευνητές ωστόσο δεν έχουν βρει μέχρι στιγμής συντρίμμια και δεν είναι σε θέση να πουν με βεβαιότητα πού θα μπορούσε να είναι το αεροσκάφος. Η δημοσιοποίηση των εν λόγω δεδομένων σύμφωνα με τους ειδικούς θα συνδράμει καταλυτικά στις προσπάθειες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.



Facebook
Twitter

..