| ]

ad2

Κινέζικο σκάφος που βρίσκεται στην περιοχή των ερευνών για το χαμένο Boeing έπιασε σήμα στη συχνότητα των 37,5kHz/δευτερόλεπτο. Αυτή είναι η συχνότητα από την οποία εκπέμπεται το σήμα ενός «μαύρου κουτιού» εξηγούν οι ειδικοί.

Ο επικεφαλής της αυστραλιανής υπηρεσίας που συντονίζει την επιχείρηση...
αναζήτησης του αεροσκάφους είπε ότι τα χαρακτηριστικά των ήχων «συμφωνούν» με εκείνα ενός μαύρου κουτιού αεροσκάφους.

Ωστόσο, ο αντιπτέραρχος, Άνγκους Χιούστον, είπε την Παρασκευή ότι η Υπηρεσία δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κάποια σύνδεση μεταξύ των σημάτων και της πτήσης ΜΗ370.

Οι συντεταγμένες του σήματος που αναγνώρισε η συσκευή εντοπισμού του μαύρου κουτιού, την οποία ανέπτυξε το ερευνητικό κινεζικό σκάφος Haixun 01, είναι περίπου 25 βαθμοί νότιο γεωγραφικό πλάτος και 101 βαθμοί ανατολικό γεωγραφικό μήκος, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων.

Το πρακτορείο Ειδήσεων Νέα Κίνα ανέφερε ότι περίπου 90 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που ακούστηκε το σήμα εντοπίστηκαν ορισμένα λευκά αντικείμενα. Ωστόσο, ο Χιούστον είπε ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί πως τα αντικείμενα αυτά συνδέονται με το εξαφανισμένο αεροσκάφος.



Νωρίτερα, ο αυστραλός υπουργός Άμυνας, Ντέιβιντ Τζόνστον, προειδοποίησε ότι το σήμα μπορεί να μην προέρχεται από το αεροσκάφος.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε (εντοπίσει) κάτι που αποδείχθηκε απογοήτευση» δήλωσε στο ABC.

Στον νότιο Ινδικό Ωκεανό επιχειρούν και ειδικά εξοπλισμένα σκάφη της Βρετανίας, τα οποία αναζητούν και αυτά το «μαύρο κουτί». Πρόκειται για το πυρηνικό υποβρύχιο HMS Tireless και το ερευνητικό πλοίο HMS Echo.

Ο χρόνος για την ανεύρεση του «μαύρου κουτιού» του μοιραίου αεροπλάνου των μαλαισιανών αερογραμμών κυλά αντίστροφα, καθώς οι μπαταρίες εξαντλούνται στις 30 μέρες και αυτές οι μέρες συμπληρώνονται την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι μαλαισιανές αρχές εκτιμούν πως, σύμφωνα με δεδομένα από δορυφόρους, η πτήση MH370 βυθίστηκε στον Ινδικό Ωκεανό, ανοικτά των δυτικών ακτών της Αυστραλίας, αφού προηγουμένως έκανε στροφή 180 μοιρών στη διάρκεια μιας πτήσης από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

Κανένα στοιχείο δεν έχει βρεθεί που να επιβεβαιώνει το συγκεκριμένο σημείο στο οποίο θα μπορούσε να έχει βυθιστεί στο Μπόινγκ 777.

Οι αρχές εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν πώς ή γιατί εξαφανίστηκε το αεροσκάφος και έχουν προειδοποιήσει πως μόνο όταν βρεθούν τα μαύρα κουτιά θα μπορέσει ίσως να λυθεί το μυστήριο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας στην καθιερωμένη εδώ και 4 εβδομάδες ενημέρωση των δημοσιογράφων ανακοίνωσε τη σύσταση τριών επιτροπών που θα ασχοληθούν με την υπόθεση.

Η μία επιτροπή θα ασχοληθεί με τους συγγενείς των επιβατών, η δεύτερη με τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη και η τρίτη με τα ζητήματα των αποζημιώσεων.

Παράλληλα, θα διοριστεί και ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας που θα ηγηθεί της προσπάθειας να χυθεί φως στο δυστύχημα. Σε αυτή την προσπάθεια θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Κίνας, των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Ο Χισαμουντίν Χουσεΐν απέρριψε για μια ακόμα φορά τις κατηγορίες που διατυπώνονται από διάφορες πλευρές ότι η Μαλαισία με τους χειρισμούς της είναι υπεύθυνη για το αεροπορικό δυστύχημα.



Facebook
Twitter

..