| ]

ad2

Το δρόμο για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος των 500 ευρώ σε περίπου 75.000 ένστολους ανοίγει η απόφαση που...
υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το επίδομα θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων στις 9 Μαΐου.

Πώς υπολογίζεται το επίδομα
Όσοι έπαιρναν τον Ιανουάριο τακτικές μηνιαίες αποδοχές έως 1.500 ευρώ, δικαιούνται εφάπαξ ενίσχυση 500 ευρώ. Στο μηνιαίο μισθό τους, δεν περιλαμβάνονται η οικογενειακή παροχή, η ειδική αποζημίωση για κάθε ημέρα απασχόλησης εκτός του πενθήμερου, καθώς και το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων. Επίσης, δεν συνυπολογίζονται τα οποιαδήποτε οδοιπορικά έξοδα και το Επίδομα Υπηρεσίας Αλλοδαπής.

Από την άλλη, υπολογίζονται στο ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών τα επιδόματα κινδύνου (πτητικό, καταδυτικό, ειδικών επιχειρήσεων, ναρκοπεδίων κ.λπ). Τα επιδόματα αυτά θα μετρήσουν στις βασικές μηνιαίες αποδοχές διαιρώντας το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε το 2013, με τον αριθμό 12 (όσοι οι μήνες) και προσθέτοντάς το στις αποδοχές του Ιανουαρίου.

Για τους ένστολους των οποίων οι τακτικές μηνιαίες αποδοχές ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ αλλά είναι χαμηλότερες από 1.541 ευρώ, το επίδομα των 500 ευρώ μειώνεται κατά το γινόμενο του υπερβάλλοντος ποσού (από τα 1.500 ευρώ) με τον αριθμό 12.

Ποιοι εξαιρούνται
Στους δικαιούχους του επιδόματος δεν περιλαμβάνονται:

• Οι μαθητές (που προέρχονται από ιδιώτες) των παραγωγικών σχολών αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

• Όσοι εκπληρώνουν υποχρέωση στρατιωτικής θητείας (π.χ δόκιμοι και έφεδροι αξιωματικοί).

• Όσοι έχουν αφυπηρετήσει για οποιονδήποτε λόγο μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2014.

• Όσοι βρίσκονταν την 31η Ιανουαρίου 2014, σε άδεια άνευ αποδοχών.

• Όσοι δεν δικαιούνταν την 31η Ιανουαρίου 2014, αποδοχές λόγω υπαγωγής τους σε καθεστώς λιποταξίας, άγνοιας, παράνομης απουσίας κλπ.



Facebook
Twitter

..