| ]

ad2

Στους περισσότερους έχει τύχει, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, να βγάλουμε στο πρόσωπο, ή σε σημεία του σώματός μας πανάδες- κηλίδες, δηλαδή, σκουρότερες από τον φυσικό τόνο του δέρματος μας. Που οφείλονται;...
Όπως ίσως οι περισσότεροι ήδη ξέρουμε, το χρώμα του δέρματος δίνει η μελανίνη, που είναι μία χρωστική ουσία που παράγεται από τα μελανοκύτταρα. Τα συγκεκριμένα, βρίσκονται στην εξωτερική στοιβάδα του δέρματος και, όταν δεν μοιράζονται ισομερώς, το δέρμα μας εμφανίζει πανάδες, φακίδες και λοιπές δυσχρωμίες. Αιτίες για να γίνει κάτι τέτοιο είναι ορμονικές αλλά, συνήθως, η έκθεσή μας χωρίς προστασία στις ακτίνες του ήλιου.

Αν δεν λάβουμε μέτρα πρόληψης, δε, το μέγεθός τους μπορεί να αυξηθεί, όπως και ο αριθμός τους στο δέρμα μας. Την λύση, σε περίπτωση εμφάνισης πανάδες μπορεί να δώσει μόνο ο πλαστικός χειρουργός, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιήσει δύο μεθόδους: τον καυτηριασμό και το laser. Παρόλα αυτά, επειδή πάντα, όσον αφορά την υγεία μας, η πρόληψη είναι το σημαντικότερο βήμα που μπορούμε να κάνουμε, δεν ξεχνάμε να καθαρίζουμε και να ενυδατώνουμε συστηματικά το δέρμα μας ενώ, όλο τον χρόνο, δεν βγαίνουμε από το σπίτι χωρίς να έχουμε βάλει κρέμα με αντηλιακό δείκτη προστασίας.



Facebook
Twitter

..