| ]

ad2

17:40 Ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας ζήτησε από τις ουκρανικές δυνάμεις στην Κριμαία να παραδοθούν ως τις 05:00 το πρωί της Τρίτης, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν στρατιωτική επίθεση….
13:40 Ο αντιναύαρχος Ντενίζ Μπερεζόφσκι που αυτομόλησε στη ρωσική πλευρά τέθηκε επικεφαλής του νέου πολεμικού ναυτικού της Κριμαίας
13:35 Ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ουίλιαμ Χέιγκ σε μήνυμά του στο twitter κάνει λόγο για συνομιλίες με το Κίεβο με σκοπό την αποστολή οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 10 εκατ. στερλινών. Απορρίπτει, ωστόσο, στρατιωτική συνδρομή της χώρας του.
13:29 Ο ουκρανός μεταβατικός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσένιουκ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα παραδώσει ποτέ την Κριμαία.
13:27 «Είναι θέμα υπεράσπισης των πολιτών» υποστήριξε από τη Γενεύη ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ
13:22 Το ρωσικό πρακτορείο interfax σε τηλεγράφημά του κάνει λόγο για ύπαρξη προσχεδίου ανάκλησης του Ρώσου πρέσβη στις ΗΠΑ ως κίνηση αντίδρασης για την επικριτική ανακοίνωση των ΗΠΑ.
13:02 Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή για την κατασκευή γέφυρας που θα ενώσει την Κριμαϊκή πόλη Kerch με την ρωσική ενδοχώρα.
12:48 Ο ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα αποφασίσει μέχρι το τέλος της ημέρας αν θα παράσχει οικονομική βοήθεια στην Κριμαία της Ουκρανίας.
12:42 «Κατακτώντας» την Κριμαία, η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, τις χώρες που εγγυώνται την εδαφική ακεραιότητα του Κιέβου, εκτίμησε η ουκρανή πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο απευθυνόμενη στον λαό.
12:10 Η Gazprom, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα απειλεί με αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου την Ουκρανία.
11:50 Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ θα έχει συνομιλίες σήμερα στη Γενεύη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.
Πολεμική «σκακιέρα» η Κριμαία

Το πολιτικό και διπλωματικό θρίλερ στην Κριμαία με φόντο την Ουκρανία συνεχίζεται, όπως και η πολεμική κινητικότητα εκ μέρους της Ρωσίας. Από το πρωί της Καθαράς Δευτέρας παρατηρείται έντονη κινητικότητα ρωσικών μονάδων στα σύνορα της Κριμαίας με τη Ρωσία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε έδωσε εντολή να κατασκευαστεί γέφυρα που θα ενώνει την χερσόνησο με την ρωσική επικράτεια.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ υπερασπίζεται από την Γενεύη τις κινήσεις της χώρας του, ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν.
Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας αναρτήθηκε επικήρυξη του ανατραπέντα προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς.



Facebook
Twitter

..