| ]

ad2

Ανάστατοι είναι οι φαρμακοποιοί, καθώς παραμένουν ανοιχτά καίρια ζητήματα που αφορούν αλλαγές στο επάγγελμά τους και στη...
διάθεση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).
Οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε κλείσιμο των φαρμακείων τους τη Δευτέρα και την Τρίτη, 10 και 11 Μαρτίου.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση «να υιοθετήσει και να στηρίξει τις θέσεις του υπουργού Υγείας απέναντι στην τρόικα και να απορρίψει την ύποπτη έκθεση του ΟΟΣΑ στο τμήμα που αφορά την φαρμακευτική περίθαλψη διότι βλάπτει τη δημόσια υγεία και την ελληνική κοινωνία».

Στη 48ωρη απεργία συμμετέχουν επίσης ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκάριων και η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος. Για να  μην υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων  και να διασφαλιστεί η κάλυψη εκτάκτων περιστατικών, οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου έχουν δώσει οδηγίες ώστε να υπάρχει επαρκής αριθμός φαρμακείων για τις περιπτώσεις αυτές.

Να θυμίσουμε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συμφώνησε με τους εκπροσώπους της τρόικας μόνο σε ένα ζήτημα: στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και το Σάββατο. Τα άλλα θέματα που αφορούν αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων (σήμερα δεν μπορεί να ανοίξει φαρμακείο από επιχειρηματία που δεν είναι κάτοχος πτυχίου φαρμακοποιού), στη διάθεση των ΜΥΣΥΦΑ από καταστήματα τύπου σούπερ μάρκετ και στη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15%, παραμένουν ανοιχτά.

Ο υπουργός κ. Αδωνις Γεωργιάδης έχει θέσει στην τρόικα τις «κόκκινες γραμμές» και το θέμα πια βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών.

tovima.gr



Facebook
Twitter

..